Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Pontosan milyen a "csomó" a...

Pontosan milyen a "csomó" a mellben? Kihez kell fordulni, ha ilyet találok a mellemben?

Figyelt kérdés
Problémám az, hogy nekem az egész mellem (mindkettő), olyan mintha egy nagy csomóból állna, azaz az egészben van valami kemény "izé", de persze nem úgy mint egy tömör labda, hanem mondjuk a mell térfogatának 80%-a... gondolom ez daganat... :( milyen orvoshoz kell menni vizsgálatra? Aki tud, kérem segítsen :(
2008. febr. 7. 20:42
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Mindkettőben csomó? Sztem erre nagyon kicsi az esély! Talán a tejmirigyek duzzadtak meg, az mindkét mellben megtalálható. Ha menstruáció előtt vagy közvetlenül, akkor a csomó-érzet valószínűleg a hormonális változások számlájára írható. Vmi azt súgja, nincs nagy bajod! :)

Szóval, először is nyugodj meg, másod sorban meg keress fel egy nőgyógyászt, a biztonság kedvéért! Ő megvizsgál, és ha kell, ad beutalót szűrésre!

2008. febr. 7. 22:31
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Amit csomónak vélsz az valószínűleg a mell mirigyállománya. :)))

Nőgyógyászhoz látogass el először is. A nőgyógyászati vizsgálatnak elengedhetetlen része az emlők vizsgálata. Az orvos áttapintja mindkét mell mirigyállományát, a bimbók körüli területet és végezetül a hónalji nyirokcsomókat is. A mozdulatokat célszerű megfigyelni, és egy-két havonta saját magadon elvégezni ezt a tapintásos vizsgálatot. Ha bármi kétségeset talál akkor elküld mammográfiára. A hagyományos röntgenfelvételektől eltérő fizikai paraméterekkel és fotótechnikával készül az emlő röntgenfelvétele, a mammográfia. Emiatt alkalmas arra, hogy a lágyrészek finom szerkezeti eltéréseit kimutassa.

Lényeg: Ne parázz, valószínűleg teljesen egészséges a melled, de rendszeresen tessék menni szűrővizsgálatra.

2008. febr. 8. 05:55
 3/7 anonim ***** válasza:
90%
szia!Először is ne idegeskedj!Nekem is van egy csomó a mellembe----még én se tudom mi ez---de a nőgyógyászomhoz megyek majd 13-án!Azért csak akkor, mert akkora kaptam időpontot!Remélem nem lesz gáz!Ő megvizsgál, megnyomkod, és ő érezni fogja milyen az állaga és mekkora!Ebből meg tudja állapítani hogy szükség lesz e mammográfiára és ha kell ír fel gyógyszert!Ne izgulj azzal csak rontasz a helyzeteden!Szórítok neked!De te is nekem!Szükség lesz rá!Előre is köszi és sok sikert!
2008. febr. 8. 08:47
 4/7 A kérdező kommentje:
Minden választ nagyon szépen KÖSZÖNÖK!!!!!!!!!!! Kicsit megnyugodtan, bár azért nem teljesen :(. Az uccsó válaszadónak én is drukkolok !!! Mégegyszer köszönöm!!! További szép és egészséges napot!
2008. febr. 8. 09:13
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
A csomoval ne foglalkozz úgy,hogy ez egy daganat, mert akkor ezt "programozod" magadnak. Foltetlenul menj el egy nogyogyaszhoz es kerd meg,hogy vizsgalja meg a melledet. Ha szukseges elkuld mammografiara, ott pontosan megmodjak mi a bajod,es milyen kezelesre vam szukseged (ha egyatalan van). Semmi esetre sem hanyagold el ezt a problemat. Sok sikert!
2008. febr. 8. 10:57
 6/7 anonim válasza:
100%
16 éves vagyok. és én is találtam a bal mellembe egy csomót:S fáj és kemény..nagyon félek hogy valami komoly bajom wan:/ szurkolok nektek ti is nekem
2010. febr. 8. 11:57
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
mi lett?
2010. febr. 8. 14:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!