Hat már a fogamzásgátlóm?
Jó nagy tévhit, hogy rendszeressé teszi. Nem a sajár ciklusodat szabályozza, hanem a tiédet leállítja, és csinál egy mesterséges ciklust. Amíg szeded a hormont, addig nem vérzel, ha abbahagyod (7 napos szünet), akkor meg vérzel.
Ez nem megoldás, hanem a probléma szőnyeg alá söprése.
Egyébként onnan tudhatod, hogy nem vagy terhes, ha nincs rendes menzeszed, hogy normálisan védekezel.
Hidd el, nagyon jól tudom, mert nekem sincs normális vérzésem hormonprobléma miatt.
Értelmes és a szakmájához értő nőgyógyász erre nem ír fogamzásgátlót, mert még rosszabbá teheti az amúgy is szar ciklusodat.
Ugyanis ha rendszertelen vérzésre tabit írnak, akkor nagy valószínűséggel abbahagyás után még rosszabb lesz.
Dehogynem. A gumi teljesen biztos, ha nem szakad ki.
De arra nem gondolsz, hogy esetleg ennek milyen hátulütői lesznek, ha egyszer babát szeretnél?
Vagy miért nem vizsgáltatod ki magad, hogy mi az oka a rendszertelenségnek? Lehet, hogy nem csak tabival lehetne orvosolni...
"Ha nem szakad el a gumi is teherbe eshet az ember"
Elméletileg. Gyakorlatilag nem eshet teherbe, ha nem szakad el, és nem kenik össze kívülről...
Te tudod. Csak azt mondom, hogy ha most leállítod az amúgy is szar peteérésedet, akkor lehet, hogy többet az Isten se hozza rendbe.
Mint mondtam, én is hasonló problémával küzdök, de sem a nőgyógyászom, sem az endokrinológusom nem volt hajlandó tablettát írni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!