Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Teljesen rendszertelen a...

Teljesen rendszertelen a menstruációm. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Körülbelül 2 éve jött meg először,mikor már majdnem 16 voltam. Azóta teljesen rendszertelen, van amikor 15-20 napra jön meg, máskor 40. Általában nagyon kevés, de sokáig tart, van amikor 10-15 napig is. Két menstruáció között pedig szinte mindig van folyásom, van amikor fehér, néha sárga. Az arcom zsíros és pattanásos, de a bőröm mindenhol máshol teljesen száraz. Volt már valaki hasonló helyzetben? Vagy ha nem, mit tanácsoltok? Ha elmegyek nőgyógyászhoz, mire számíthatok? (Még szűz vagyok.)
2011. márc. 19. 22:28
 1/7 poiu ***** válasza:
Az első két évben sok lánynak rendszertelen a menstruációs ciklusa, különösebb ok nélkül. A fejlődő szervezet a mensturáción kívül egy csomó dologgal van elfoglalva, ezért a hormonszintek össze-vissza ugrálhatnak. Két-három év alatt azonban a legtöbbjüknek beáll egy szabályos ciklus (keveseknek felnőtt korban is rendszertelen marad). Ha nem szedsz gyógyszert, nem fogytál vagy híztál jentősen, nem erölteted túl magad, nem stresszelsz, akkor ez valószínúleg magától beáll. (A fehér váladék normális, a sárga lehet valamilyen fertőzés jele.)
2011. márc. 20. 08:55
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm válaszodat. :)Alkatilag sovány vagyok, de nem fogytam és nem is híztam drasztikusan. Mostanában azonban egyre többet stresszelek a menstruációm miatt.. :( Ha felkeresek egy nőgyógyászt és nincs nagyobb baj, csak hormonzavar, akkor tud valamit tenni? Vagy csak azt tanácsolja, hogy legyek türelmes, amíg beáll?
2011. márc. 20. 14:20
 3/7 anonim ***** válasza:
Menj el nyugodtan dokihoz. De ha csak fogamzásgátlót akar írni, akkor hagyd ott a fenébe, és keress inkább egy endokrinológust.
2011. márc. 20. 20:49
 4/7 poiu ***** válasza:
Nőgyógyászhoz ell kell menned, ha sárga színű a folyásod. A rendszertelenség miatt szerintem se szedj gyógyszert.
2011. márc. 21. 07:46
 5/7 A kérdező kommentje:
A héten megyek nőgyógyászhoz, kíváncsi vagyok mit fog mondani/csinálni.
2011. márc. 22. 21:31
 6/7 A kérdező kommentje:
Belara fogamzásgátlót írt fel az orvosom. Valakinek van tapasztalata?
2011. ápr. 14. 18:18
 7/7 anonim ***** válasza:
Remélem tudod, hogy nem oldja meg a problémát, csak elfedi. Abbahagyás után visszatér a probléma, vagy még rosszabb lesz. Ha szeretnél gyereket, először menj el egy normális dokihoz, aki helyreteszi a ciklusod.
2011. ápr. 14. 20:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!