Mit jelentenek ezek? Valaki segítene?
Megkaptam a hüvelyváladék tenyésztésről a leletet,csak nem nagyon értem,hogy mit jelentenek rajta a dolgok.Nem az az orvos volt aki szokott vizsgálni,hanem egy másik,tőle meg nem akartam megkérdezni,hogy mivan!
Annyit mondott,hogy nincs gomba,amit magamtól is tudtam,mert rajta van a papíron,hogy Sarjadzó gomba nem tenyészett ki!
És ezekre lennék kiváncsi,hogy mit jelentenek:
Normál Döderlein flóra látható (?)
Sarjadzó gomba negatív (ezt értem)
Trichomonas negatív (?)
Neisseria gonorrhoeae negatív (?)
Kevés fehérvérsejt (?)
Ha valaki tudná,hogy ezek mit jelentenek,akkor nagyon megköszönném,ha válaszolna!
szia!
nekem szinte ugyanezek voltak felírva,
trichomonasod nincs (zöldes folyással járó fertőzés)gonorrhoea nincs(ezek vmilyne baci által okozott fertőzések)
normál d. flóra az azt jelenti hoyg egészséges a hüvelyflórád ,"A hüvelyben normálisan is megtalálható többféle baktérium. Ezek közül azonban csak egy valódi szimbiótát ismerünk, a Döderlein-féle tejsavbacilust. A bacilusok Gram-negatívak, pálca alakúak, a hüvelyfalban az ösztrogénhatásra termelődő keményítőből (glikogénből) tejsavat állítanak elő, melynek segítségével kialakítják a hüvelyre jellemző savas vegyhatást (pH = 3,9-4,2). Legértékesebb törzsei hidrogén-peroxidot is termelnek, mely különösen a levegőtől elzártan tenyésző ("anaerob") kórokozók ellen hatásos."(bemásoltam )
a kevés fehérvérsejt na azt nem tudom pontosan ,lehet van egy kis gyulladás.
Más baktérium nem tenyészett ki pl coccus (streptococcus),e.coli.....stb ,nekem ezek alá voltak húzva a papíron
Szia!Köszönöm szépen a válaszod!:)
Hát itt van egy ilyen táblázat...leírom :D
Mikroba Escherichia coli
Érz. mg/l
Ampicillin - -
Amoxicillin/clav.sav E -
Cefuroxim E -
Ceftriaxon E -
Ciprofloxacin E -
Sulfamethoxasole/trimethoprim E -
Gentamicin E -
Ez van még rajta,de fogalmam sincs,hogy ezek is mik...!
És ha szabad megkérdeznem,neked mi a gondod,hogy te is ezeket kaptad?
Jajj,de hülyén rakta be a "táblázatot"!:S :D
Próbáld úgy nézni mintha táblázat lenne,és bocsi :S
nekem is volt benne az az e. coli de nekem streptococcust agalactie-t is találtak.ezek bacik.
neked e.colid van (magyarul széklet került a hüvelyedbe)
a táblázatban azok az egyes gyógyszerek hatóanyagai és az E-vel azt jelölik hogy az adott baci érzékeny arra szóval olyan gyogyszert kellett adniuk ami mellett E betü van mivel arra elpusztul,
mit kaptál?miylen gyógyszert én augmentin amiben amoxycilin van és az én táblázatomban erre pl érzékeny a baci.
Énis Augmentint kaptam,meg Canesten kúpot,azért,hogy ne legyek gombás az Augmentintől.(antibiotikum)
Amúgy a tüneteim sárgás folyás,és fájdalmas együttlét!:(
Már ezermillió gyógyszert,kúpot kaptam már,de nem múlik el egyszerűen,már az őrületbe kerget ez az egész,meg sajnos nincs sok időm nődokihoz járni,meg a pénz a gyógyszerekre,ajjj... :(
Nagyon rossz!!!
Nagyon szépen köszönöm a válaszod,tőled mindent megtudtam!!!:) Köszönöm!
megértelek mert én is ezerféle kúpot gyógyszert kaptam mert azt hitték hogy gombás vagyok,pedig nincs is benne gomba persze ez csak tenyésztés után derült ki.
nekem nem adtak canesten kúpot ,
én is kúra alatt avgyok bízom benne hogy elmúlik,szerintem meg fogsz gyógyulni az antibiotikum kiöli,
jah mellé szedjél normaflore-t hogy a bélflórád ne boruljon fel.
azért írhatsz ha meggyógyultál!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!