Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Nagyon erős a menstruációm,...

Nagyon erős a menstruációm, hogy függ össze a vérszegénységgel?

Figyelt kérdés

Nagyon erős, van, hogy super tamponnal is átázok egy óra alatt... hogy függ össze az erős menstruáció a vérszegénységgel?

(Am dokinál voltam és tudja de különösebben nem mondott rá semmit, vasat szedek már 3 éve de szart se használ, próbálok természetes táplálékkal vasat bevinni pl sok cékla)

2011. márc. 19. 13:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Menj el másik dokihoz, mert nem normális, hogy ennyire vérzel. Simán vérszegény lehetsz, ájulás, stb. Lehet, hogy hormonális problémáid vannak.

Egyébként hány éves vagy?

2011. márc. 19. 13:11
 2/11 anonim ***** válasza:
Előző vagyok: úgy függ össze, hogy iszonyat nagy mennyiségű vért vesztesz 1-1 mensi alatt, ráadásul hirtelen, amit nem tud kompenzálni a szervezet.
2011. márc. 19. 13:13
 3/11 anonim ***** válasza:
Van egy barátnőm, neki ugyanez volt a problémája, aztán el se akart neki állni egy alkalommal a vérzése, már 9 napja vérzett ugyanolyan erősen mire elment orvoshoz. Akkor derült ki, hogy van egy cisztája és az okozza. Szóval menj el egy másik dokihoz. Nem ijesztgetni szeretnélek, de nem árt ha megnéz téged más is. Semmi esetre se normális, akár vashiányos vagy akár nem.
2011. márc. 19. 13:19
 4/11 A kérdező kommentje:
21 éves vagyok és 18 éves korom óta szedem a gyógyszereket...:S semmivel sem érzem jobbnak... annyiban érzem az egészet kellemetlennek hogy mindig iszonyat fáradt vagyok, álmos vagyok, mindenem fáj, mintha intenzíven sportolnék, kv sem segít hogy felébredjek, ráadásul 14-15 órát is képes vagyok egyhuzamban aludni.
2011. márc. 19. 13:20
 5/11 A kérdező kommentje:
Voltam nőgyógyásznál de nem talált semmilyen rendellenességet odalent...:S
2011. márc. 19. 13:22
 6/11 A kérdező kommentje:
és nekem is általában 7-8-9 napig tart
2011. márc. 19. 13:22
 7/11 anonim ***** válasza:

fogamzásgátlót kaptál? az csökkenti a vérzés mennyiségét és időtartamát

tudom, sokan ellenzik a fog.gátlót, de neked nagy szükséged lenne rá

2011. márc. 19. 13:28
 8/11 A kérdező kommentje:
utolsó, nincs szükségem jelenleg fogamzásgátlóra, és csak nagyon végső esetben fanyalodnék rá hogy hormonokat szedjek... :S én nagyon ellene vagyok
2011. márc. 19. 13:30
 9/11 anonim válasza:

B12-t szedj vas mellé!

Én is vashiányos vérszegény voltam, annyira, hogy kaptam Ferrlecit kúrát (20 napon át MINDEN nap, intravénásan), de nem lett jobb a vérképem!

Aztán egy másik doki kitalálta, hogy B12 vitamin kúra kell nekem, intramusculárisan (izomba szuri) 3 hétig, heti 1x.

Na azóta tökéletes a vérképem...

Valószínűleg azért nem használ a vas kúra, mert a szervezeted ugyan felveszi, de nem tud vele mit kezdeni! A B12 vitamin segít "beépíteni" a vasat, oda, ahova kell. Sajnos tablettában nincsen tiszta B12, de valamilyen B vitamin komplexet (pl.: Vaskomplex tabletta, Ferroglobin B12 tabletta) kipróbálhatsz, hátha segít.

2011. márc. 19. 17:31
 10/11 anonim ***** válasza:
Hát valami oka biztos van, de nem a vérszegénység. Fordítva viszont valóban indokolja. UH, minden volt? Tényleg a cisztára jellemző az ilyen.
2011. márc. 20. 01:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!