Rosszidulatu mell daganat pici de rossz hejen , melbimbó alatt, tapasztalatokat irjatok, aki már tulvan rajta, jól vagyok, Műtsék vagy ne? Dróthurkos kijelőlés, hogy?
Édesanyámat műtötték nemrég, de neki hála Istennek jóindulatú lett a csomó a mellében. Neki is dróttal jelölték meg a műtéti terület helyét, azt hiszem röntgengép alatt szúrtak egy leheletvékony tűt a csomóba.Elsőre nem sikerült,így kétszer szúrták meg. Azt mondta,kibírható volt, és nem tartott sokáig. A drótot leragasztották, hogy ne csússzon ki/ne mozduljon el, és úgy tolták őt a műtőbe közvetlenül a jelölés után.
Viszont volt akkor az osztályon egy másik nő, akivel sokat beszélgetek és barátnők lettek, azóta is tartják a kapcsolatot. Annak a nőnek a legrosszabb indulatú daganatot találták a mellében. Amikor felmerült a gyanú, biopsziát csináltak, hogy mintát vegyenek az észlelt kóros szövetből, és ezzel akaratukon kívül szétszórták a daganatos sejteket a környező szövetekben, így először csak a fél mellét, majd kemoterápiás kezelés után a magas tumor markere miatt egy második műtét során az egész mellét el kellett távolítani.
Én nem vagyok orvos, és biztosan nagyon nehéz lehet meghozni egy ilyen döntést, de kívülállóként azt mondanám,hogy mindenképpen ki kellene vetetni az oda nem való szövetet,főleg ha tudod, hogy rosszindulatú. Minél kisebb, annál jobb, talán annál kevesebb a veszélye annak, hogy már tovább burjánzott és szétterjedt a szervezetben. Emellett édesanyám csomójáról csak feltételezték a műtéte előtt, hogy rosszindulatú, ennek ellenére az orvosa mégis azonnali műtétet javasolt, azt mondta, ki kell venni, az a biztos. Ő nem is csinált biopsziát a műtét előtt, pont azért,hogy ha rosszindulatú dologról van szó, véletlenül se szórja szét a daganatsejteket. Szívből remélem, hogy mihamarabb meggyógyulsz, erőt és kitartást kívánok!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!