21 eves lany vagyok. Soha nem volt rendszeres a menstruaciom, allando kimaradasok, aztan par honapig megint rendszeres stb.. Mi bajom lehet? Mi okozhatja ezt?
sokszor hittem h esetleg terhes vagyok allandoan aggodok emiatt....a tesztek mindig negativak, es olyankor az orvosom injekciot vagy orvossagot szokott adni amitol megjon 10 napon belul.Olyankor altalabn a kovetkezo honapban sncs gond.
2 eves kapcsolatom van, egy idoben szedtem fogamzasgatlot de meghiztam tole, fejfajas stb igy abbahagytam az orvosom belegyezesevel.
Nem vedekezunk a parommal...illetve megszakitassal...meg veletlenul sem elvezett belem soha, hisz meg nem szeretnenk babat.Allando problemaim vannak a sulyommal, neha sokat sportolok koplalok...neha egy het alatt fogok 5kg...masik heten vissza...szoval nincs normalis eletmodom....mindezt azert irom le mert januar 25en kijottem angliaba dolgozni es a menstruaciom pont ket hetet kesik.Utoljara januar 10en volt meg....es utoljara 25en voltam egyutt a parommal ugy...
Multheten vettem tesztet negativ lett...ma megint megcsinaltam egyet az is negativ.
Nem tudom mit csinaljak..idegeskedek emiatt de lehet csak varnom kellene mert megint csak kesik...meg lehet az uj kornyezet, a munkaval jaro idegesseg meg a a rendszertelen eves miatt kesik megint.
Parom is edesanyam is mellettem van...de ok is azt mondjak legyek nyugodtan meg vagy ket hetig es varjak....
Ti voltatok mar hasonlo helyzetben?Mit tanacsoltok....Szerintuk se vagyok terhes amugy...
Sztem a súlyingadozáasok miatt rendszertelen a mensesed. az, hogy jojószerűen egyik héten 5 kilót fogysz, hogy a köv héten visszahízd, nagyon rossz hatással van a hormonháztartásodra. először ezt a problémát kéne rendezned. tehát ez tuti, hogy a hormonokkal függ össze.
én akkor voltam ilyesmi helyzetben amikor pár éve sürgősségi fogamzásgátló gyógyszert kellett bevennem. 1 évembe telt, mire rendeződött a ciklusom. amúgy a megszakításos módszer elég kockázatos. óvszerrel kéne inkább próbálkozni.
Figyi, az óvszer sokkal olcsóbb, mint az egyenként ezer forintba kerülő terhességi tesztek!
Ez kééész: nem akarsz gyereket, de nem védekezel? Aztán meg parázol, hogy "jajjjj, csak nehogy terhes legyek", veszed a teszteket tízes multipakkban, közben nem eszel, aztán zabálsz, sportolsz, aztán elengeded magad... Szerintem te magadis tudod, hogy ez nem egy jó életszemlélet!
A bulimiádat mindenképpen kezeltetned kellene, mert ezzel csak azt fogod elérni, hogy teljesen megkavarodik a hormonháztartásod, és a végén még egyáltalán nem jön meg. Ez nem vicc: ha így haladsz, tényleg meddővé válhatsz!
Szóval összefoglalva: orvos, óvszer (vagy egyéb alternatíva pl. hüvelykúp, hüvelytabletta - ezek hormonmentes cuccok, nem fogsz tőlük hízni), egészséges táplálkozás, és rendszeres (nem kampányszerű) sport. Így rendben lesz az alakod, nem fogod szétparázni magad, hogy "jajj, ugye nem vagyok terhes?", és még teszteket sem kell heti rendszerességgel csinálnod.
Szia! Én hasonló problémákkal küzdök, 20 éves vagyok. Sosem szedtem fogamzásgátlót, semmi hormontartalmú ketyerét, és mint kiderült, nem is lett volna ajánlatos soha.
Nálam is fennáll minden, amit leírtál, súlyingadozás, stressz, izgulás, hogy terhes vagyok-e, de semmi köze nem volt az én esetemben ezeknek a rendszertelen menzeszhez. Kiderült, hogy nagyon ritkán van peteérésem, van amikor normális időben, és olyankor megjön normálisan a menzesz is. Van, amikor sokkal később, mint kellene, és olyankor teljesen eltolódik akár heteket is (vagy lazán kimarad egy hónap), de olyan is volt, hogy egy hónapban kétszer jött meg. Nekem ajánlottak olyan gyógyszert, amivel rendszeressé tudnák tenni a peteérést, így menzeszt is, de nem éltem vele, gondoltam ráérek ezzel, majd ha gyereket akarok.
Hormonos fogamzásgátlást pedig azért nem ajánlanak (bár rendszeressé tenné a menzeszemet), mert annak elsődleges célja a peteérés megszüntetése. Ami kis számú peteérés esetén akár meddőséget is okozhat, ha még azt a keveset is gátolják, ami megérne. Legalábbis nekem ezt mondták. Mi is megszakítással védekezünk, de sosem izgulok. Mikor sejtem, hogy peteérésem van (néha hőmérőzők is), akkor veszek valamilyen hüvelytablettát, vagy hasonló egyszer használatos dolgokat (gumit nem, azt utáljuk :)), és el van intézve.
Szia!
Én velem is ez a próbléma ami veled!Én is 21éves vagyok,nem jön meg rendesen,hol lefogyok hol vissza hízom.Néha én is azt hiszem,hogy terhes vagyok de nem.Sajnos hormon problémára utal.Elöször kéne csináltatni hormon vizsgálatott vérből hogy kiderüljön melyik hormonnal van gond.
Én szeretnék babát nagyon de 3éve nem sikerül és elkeztem orvoshoz járni és márciúsban megyek Szegedre az endokrinológiára ott a hormonokat nézzik és teszik helyre legalább is ezt halottam.És utána még meddőségire.Ha később szeretnél babát én azt ajánlom hogy menj el dokihoz és kérd meg vizsgáljanak ki mert meddőséget okoz ha nem jön meg rendesen.Minél hamarabb!!!!!!!!Az is lehet,hogy pcos vagy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!