Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Pajzsmirigy betegség lehet az...

Pajzsmirigy betegség lehet az oka?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

23 éves lány vagyok. Születésem óta pajzsmirigy beteg :( Rendszeresen jártam vele orvoshoz is.

16 éves korom óta szedtem fogamzásgátlót, de 1 éve kb abba hagytam. Előtte sem jött meg rendesen, de azóta(!!!) Szinte 2 havonta jön meg egyszer! Voltam vele dokinál még az őszel de azt mondta h legyek türelemmel, ez a fogamzásgátlónak tudható be. Eltelt 1 év és azóta i össze-vissza jö meg.

Van itt olyan akinek túl termel a pajzsmirigye és hasonló gondokkal küzd? Neki mit mondott a dokija? Vagy kapott rá valami gyógyszert?

Értelmes válaszokat előre is köszönöm! :)

2011. febr. 20. 11:34
 1/7 anonim ***** válasza:

Pajzsmirigy okozhat rendszertelen ciklust, igen. Meg emellett még rengeteg minden. Menj el nőgyógyászhoz és endokrinológushoz!

Egyébként valószínűnek tartom, hogy itt a probléma az volt, hogy a rendszertelen ciklusodra fogamzásgátlót kaptál. Ha vkinek még nincs normális ciklusa, a tabletta többet árt, mint használ. Nem értem miért írják fel az orvosok 16 éves lánynak, mikor ezt ők is baromi jól tudják.

Lehet, hogy előtte csak szimplán nem állt még be a menzeszed (kellet volna neki egy kis idő), de a tabival szépen beleavatkoztak a hormonháztartásodba.

Menj el orvoshoz, de ne hagyd, hogy megint fogamzásgátlót írjanak, mert nem old meg semmit!!!

2011. febr. 20. 11:57
 2/7 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Egyébként ha alacsony a pajzsmirigyműködésed, akkor kapsz rá gyógyszert és kész.
2011. febr. 20. 11:58
 3/7 A kérdező kommentje:

Szia!

Igazából túltermel a pajzsmirigyem! Igen a héten fogok menni dokihoz, mert lassan 24 éves leszek és tök ciki h össze-vissza jön meg! Most olvasgatom a neten ezeket és sokan ajánlják a cickafark-fű teát, meg a Gynex oldatot. Ez utóbbi állítólag jó hormonzavarosoknak. Ezt csak azért nézem, mert van egy sanda gyanúm h megint nem fogok semmit sem kapni, max fogamzásgátlót, azt meg nem szeretnék már szedni... MAjd a héten kiderül!

Azért köszönöm válaszodat!

2011. febr. 20. 12:05
 4/7 anonim ***** válasza:

Érdemes próbálkozni gyógynövényekkel, mert ártani nem fognak. Nekem is anno ciklusproblémára Gynexet írt a nőgyógyász, de sajna nekem túl összetett volt a problémám:)

Viszont sok embernek segít, szóval próbáld meg!

Viszont ha születésed óta túlműködik a pajzsmirigyed, arra nem kellett volna gyógyszert kapnod?:S Mondták, hogy ez van, és nem adtak rá semmit??

Ez azért furcsa:)

Egyébként úgy tudom a túlműködés is okozhat menzesz zavarokat.

2011. febr. 20. 12:11
 5/7 A kérdező kommentje:

De kaptam persze. L-Thyroxint meg kisebb koromban injekciós kezelést is.

Örülök, hogy ez a véleményed erről a cseppről. Lehet, hogy kipróbálom akkor! Veszíteni valóm nincsen. De attól függetlenül elmegyek egy nőgyógyászhoz, mert nem szeretnék később bajt ebből!

Köszönöm a segítséget!

Amúgy ha nem vagyo indiszkrét milyen összetett betegséged volt?

2011. febr. 20. 12:15
 6/7 anonim ***** válasza:

Elvileg PCOS. De mivel nincs inzulinrezisztenciám, nem nagyon tudnak vele mit kezdeni. Pajzsmirigyem is alacsony kicsit.

Egyébként szerintem ne csak nőgyógyászhoz menj el, hanem endokrinológushoz is. Vagy a legjobb, ha rögtön olyan dokit keresel, aki nőgyógyász-endokrinológus.

2011. febr. 20. 12:35
 7/7 A kérdező kommentje:
Kerestem olyan dokit aki mind a kettővel foglalkozik, mert így nem kellene 2 rendelést végig várnom. De a közelben egyáltalán nincs ilyen doki :( SŐT a nőgyógyászaton egyenes 'kinevettek' és mondták h akkor menjek máshová... o_o. Szíves magyar egészségügy!
2011. febr. 20. 12:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!