Hogyan kell szedni a dienille fogamzásgátlót?
Ma voltam nőgyógyászaton 16 éves vagyok.Kaptam antibiotikumot(Curam) mert petefészek cisztám van. Írt fel dienille fogamzásgátlót.Mivel 6.-án jött meg utoljára ezért csak annyit mondott hogy a menstruáció első napján kell elkezdenem szedni.Hogyan kell pontosan szedni mikor kell 1 hét szünet?
Ha antibiotikumot szedek akkor nem hat a fogamzásgátló?
1 hónap múlva kell vissza mennem.:)
Köszönöm a válaszokat....
Miért ír neked 16 évesen fogamzásgátlót? Legalább megvizsgálta, hogy van-e normális peteérésed pl?
Egyébként benne van a betegtájékoztatójában. Bár én a helyedben ilyen fitalon el sem kezdeném.
Első vagyok. Jah most nézem, lehet petefészekciszta miatt írta.
Akkor menzesz első napján elkezded szedni, szeded 21 napig, majd 7 nap szünet. 8. napon megint elkezded és szeded 21 napig.
De tényleg benne van a tájékoztatóban (meg még sok hasznos infó, szóval nem árt elolvasni).
Neten is megtalálod, ha még nem váltottad ki. (googlebe: "dienille betegtájékoztató")
Köszi:):)
Hétfőn fogom kiváltani...mert még csütörtökön is megyek orvoshoz és pénteken is...és ha mindkét helyen írnak fel valami más gyógyszert akkor egyszerre váltom ki őket:)
De a cisztára írták a fogamzásgátlót? Vagy mire?
És az antibiotikumot meg mire? Mert sztem cisztára nem szoktak antibiotikumot adni.
a nőgyógyásztól kaptam beutalót laborba...4 csillagom lett...azt állapították meg hogy súlyos felfázásom van...de semmit nem érzek nem csíp pisiléskor,nem fáj a vesém...
a háziorvostól kaptam egy antibiotikumot(Suprax) 4 szemet szedtem be belőle...fájlaltam a torkomat azt mondta semmi baja...elkezdtem szedni a gyógyszert és egyre jobban azt éreztem hogy hányingerem van a gyógyszer beszedése után rá 1 órára...szédültem...és azóta nincs is étvágyam...semmit nem eszek egész nap..érzem hogy ki van száradva a torkom de nem vagyok szomjas... úgyhogy felírta a Curam antibiotikumot...
a fogamzásgátlót pedig nem tudom mire írta fel...lehet azért mert van barátom és már lefeküdtem vele...
1 hónap múlva kell kontrollra menni a ciszta miatt...mert 2 hete voltam akkor még nagyobb volt,most már kisebb lett...
+ még annyi hogy 3 hete szedtem be egy másik antibiotikumot (aktil duo) amit a fül orr gégészeten írtak fel...mert baktériumot találtak a torkomban...ahova a bőrgyógyász küldött el mert csalán kiütések jöttek ki rajtam...:\
Elég bonyolult...:\
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!