Hogyan lehet fogamzásgátló tablettával eltolni a menstruációt?
Hát ezért nem nagyon kellene elkezdened fogamzásgátlót szedni. Nem igazán erre való.
Egyébként a tabi 28 napos ciklust csinál. A menzesz 1-5. napján kell bevenni az első szemet.
21 nap szeded, 7 nap szünet. Elvileg úgy lehet vele eltolni, hogy kihagyod a szünetet. De nem túl jó módszer. Pl. barátnőm egyszer megpróbálta ezt, és egy teljes levélen keresztül vérzett.
Ha már most elkezded szedni, és addig hozzászoksz, 1 héttel simán el tudod tolni. Vagy kevesebb mint 7 nap szünetet tartasz (5-öt is lehet), vagy többet veszel be annyi darabbal, ahány nappal el akarod tolni. Vagy egyáltalán nem tartasz szünetet és 2 hónapig szeded, de ekkor valóban lehet köztivérzés. Ezeket egyfázisú tablettákkal lehet megcsinálni, írja is a betegtájékoztató. Én annak hiszek, nem amatőröknek. Számtalanszor csináltam, soha nem volt gond, az orvosom sem ellenezte, megkérdeztem. Olyan nem csináltam, hogy 2 levelet végigszedtem volna szünet nélkül, de 1-1 héttel már többször szedtem tovább (nekem fellépések miatt kell variálni), és nem volt gond.
De idejében el kell kezdeni a szedését, nem lehet úgy, hogy júliusban mentek és te júniusban esel be a dokihoz. MOST még időben van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!