Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hogyan lehet fogamzásgátló...

Hogyan lehet fogamzásgátló tablettával eltolni a menstruációt?

Figyelt kérdés
Még nem szedtem fogamzásgátlót, mindig óvszerrel védekeztünk. Viszont nyáron megyünk Görögországba, és nagyon valószínű, hogy pont akkor fog megjönni, mert nekem pontos szokott lenni. Nem szeretnék így nyaralni...
2011. febr. 13. 18:08
 1/5 anonim ***** válasza:
Úgy, hogy nem hagyod abba, amikor elfogy a levél, hanem megkezded a másik levelet is, és tovább szeded. Max.1 hétig.
2011. febr. 13. 18:16
 2/5 anonim ***** válasza:

Hát ezért nem nagyon kellene elkezdened fogamzásgátlót szedni. Nem igazán erre való.

Egyébként a tabi 28 napos ciklust csinál. A menzesz 1-5. napján kell bevenni az első szemet.

21 nap szeded, 7 nap szünet. Elvileg úgy lehet vele eltolni, hogy kihagyod a szünetet. De nem túl jó módszer. Pl. barátnőm egyszer megpróbálta ezt, és egy teljes levélen keresztül vérzett.

2011. febr. 13. 18:29
 3/5 anonim ***** válasza:
Bizony, nem erre való! A tablettaszedés elkezdésekor hónapokig előfordulhat közti vérzés is, meg még sok egyéb, alapos kivizsgálás után érdemes csak elkezdeni, ha tényleg szükség van rendszeres védekezésre amúgy. A lányomnak az esküvőjével való egybeesés ellenére is azt mondta az orvosa, hogy nem szabad ilyen drasztikusan beleavatkozni a ciklusba! Addig még módosulhat, eltolódhat pár nappal a ciklusod is pl. nagyobb megterheléstől, vizsgák, stressz stb. Inkább a nyaralást kéne más időpontra áttenni.
2011. febr. 13. 21:20
 4/5 anonim ***** válasza:

Ha már most elkezded szedni, és addig hozzászoksz, 1 héttel simán el tudod tolni. Vagy kevesebb mint 7 nap szünetet tartasz (5-öt is lehet), vagy többet veszel be annyi darabbal, ahány nappal el akarod tolni. Vagy egyáltalán nem tartasz szünetet és 2 hónapig szeded, de ekkor valóban lehet köztivérzés. Ezeket egyfázisú tablettákkal lehet megcsinálni, írja is a betegtájékoztató. Én annak hiszek, nem amatőröknek. Számtalanszor csináltam, soha nem volt gond, az orvosom sem ellenezte, megkérdeztem. Olyan nem csináltam, hogy 2 levelet végigszedtem volna szünet nélkül, de 1-1 héttel már többször szedtem tovább (nekem fellépések miatt kell variálni), és nem volt gond.

De idejében el kell kezdeni a szedését, nem lehet úgy, hogy júliusban mentek és te júniusban esel be a dokihoz. MOST még időben van.

2011. febr. 14. 12:10
 5/5 anonim ***** válasza:
Utolsó: De szted normális ezért elkezdeni tablettát szedni? Hát remélem az orvos lebeszéli róla. Marhára nem erre való. Miért nem tolja el a nyaralást?
2011. febr. 14. 13:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!