Mit tegyek, ha pont azon a napon fogy el a
fogamzásgátlóm, mikor az utolsó antibiotikumot be kell
vennem?
Figyelt kérdés
Pont egy napon fog elfogyni az antibiotikum is és a levél fogamzásgátló is. Akkor ne tartsam meg a 7 nap szünetet, hanem kezdjek el egy új levelet? Vagy mi ilyenkor a teendő?
Kiegészitő védekezés szükséges,amúgy nem mond hülyeséget a kérdező,mert én is olvastam hogy vannak esetek amikor nem szabad szünetete tartani a fogamzásgátlonál,megprobálom megkeresni épp a napokban olvastam rola.
2011. febr. 4. 11:59
12/26 Viki233 válasza:
és ha mégis teherbe esnél?mit tennél? csak úgy kiváncsi vagyok
2011. febr. 4. 12:00
13/26 anonim válasza:
A megoldás az lehet, ha az antibiotikum szedés ideje alatt és azután még egy hétig valamilyen más fogamzásgátló eszközt alkalmaznak, de ez alatt az idő alatt is folytatni kell a fogamzásgátló tabletta szedését. Ha közben elfogyna a 21 napra való tabletta, akkor nem kell 7 napos szünetet tartani a ciklusok között, mint általában, hanem rögtön utána el kell kezdeni egy újabb 21 tablettás ciklust. (----ezt orvos irta!
Ha egy hölgy a fogamzásgátló mellett antibiotikumot is szed, a normál bélbaktériumok száma csökkenhet, különösen hosszú idejű antibiotikum-kezelés esetén, így a jelenlévő baktériumok csak kevesebb ösztrogént tudnak átalakítani, és kevesebb tud visszaszívódni a szervezetbe.
szedek normaflort, ami ugye bélflóra-helyreállító hatású. ez esetben is érvényes ez, amit kimásoltam a cikkből?
2011. febr. 4. 12:05
17/26 A kérdező kommentje:
meg ugye a tri-regol háromfázisú... az sem mindegy... akkor most tartsak szünetet vagy ne? :O
és ha nem, akkor az okkersárgákkal folytassam, vagy pedig teljesen az új levél legelejéről... wáá :S
2011. febr. 4. 12:07
18/26 Viki233 válasza:
látom nem érdemes írnom mert úgysem válaszolsz:D mind1 is szia
2011. febr. 4. 12:08
19/26 anonim válasza:
Hát figy,szerintem ha nem is tartasz szünetet,mert ugyebár nem mindenki olvassa a cikket és nem hiszem h mindeki szedte tovább,föleg hogy aki eddig irt nem is tudta h ajánlatos továbbszedni.Szerintem szedd a normmaflore-t és kiegészitő védekezést használj mindeképp ha szünetelsz ha nem.Mivel attol még nem véd jobban ha szeded.Az arra valo h rendbetegye azt amit az antibio "szétszedett" meg immunerösitésre mivel a védekező képesség 70% a gyomorban van.
2011. febr. 4. 12:09
20/26 A kérdező kommentje:
12.08 öö azthiszem nem sok közöd van hozzá, ne is haragudj, valamint a kérdésemhez sem kapcsolódik, az hogy megsértődsz pedig elég ciki
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!