Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Lehet, hogy azért szivárog a...

Lehet, hogy azért szivárog a normál ob-s tamponom, mert tág vagyok?

Figyelt kérdés
2011. febr. 1. 11:19
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem. Egyrészt ha tág vagy, az nem a tampon hibája lenne, hiszen akkor mellette folyna át a vér. De ilyesmi nincsen, a hüvelyed nem egy egyenes cső, mint a vízcső a falon, hanem egy izom, ami körülfogja a tampont. Azért ázol át, mert erős a vérzésed,a tampon nem megfelelő méretű, vagy nedvszívó képességű, esetleg gyakrabban kéne cserélned.
2011. febr. 1. 11:31
 2/7 A kérdező kommentje:
úgy értem, hogy a fele teli van és a fele száraz... Szóval nem értem.
2011. febr. 1. 11:33
 3/7 anonim ***** válasza:
Hát most már én se értelek. Akkor hogy ázol át? vagy mi van?
2011. febr. 1. 11:35
 4/7 A kérdező kommentje:
Szivárog, közben pedig nincs is teli a tampon. nincs erős vérzésem sem. Pedig rendesen felhelyezem. Csak eddig mindig nagyobbat használtam, most pedig normált, de azzal mindig szivárog.
2011. febr. 1. 11:37
 5/7 anonim ***** válasza:
Valószínűleg a hüvelyfalon maradó vér távozik, ami a tampon alatti szakaszon van. Nálam legalábbis így megy ez. Szóval nem a tampon ázik át, csak a hüvelyfalon maradt vér (ugye nem számottevő mennyiségű vér jön ki, csak pár csepp ilyenkor?)- a nagyobb tamponnal ez nem történik meg, mert az felszívja felhelyezéskor a hüvelyfalon lévő vért is, míg a kisebb tamponn csak "elsiklik rajta" - remélem, érthető, nem tudom jobban elmagyarázni. nekem anno nődoki magyarázott erről sokat, mert nem a jó méretű tampont használtam. A tampon nem ázik át olyan könnyen, csak nagyon erős vérzéskor, annyira pedig nem lehetsz tág, max 3-4 gyerek után, hogy ne legyen elég a normál, amúgy az izmok közrefogják a tampont.
2011. febr. 1. 11:44
 6/7 anonim ***** válasza:
Én értelek, a normállal nekem is ilyen. A tampon csúcsa és az egyik oldala telik meg és mellette nyugodtan kifolyik/szivárog a vér. A megoldás a nagyobb méretű tampon, illetve azt még próbáld ki, hogy felhelyezés előtt a kihúzószálat tölcséralakban kicsit megmozgatod, így a tampon alja kitágul, így helyezd be. Elvileg így az alja tökéletesen illeszkedik a hüvelyed falához és nem engedi át a szivárgást - majd a gyakorlat megmutatja, hogy nálad is beválik-e.
2011. febr. 1. 12:25
 7/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat. Nem sok jön ki, csak kevés. De visszaváltok akkor superra. köszönöm.
2011. febr. 1. 13:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!