Inkontinenciával kapcsolatban segítene valaki?
Nos az a helyzet, hogy este sokszor, de nem egyszer nappal is bepisilek. Ez elég kellemetlen, főleg a munkahelyemen, félek, hogy észreveszik. Eddig próbálkoztam tisztasági betéttel, de az nem használt, kipróbáltam a TENA és az Attends kisebb betéteit, de hát nem nagyon jött be, volt, hogy átáztam. Nappalra még csak-csak elég a betét, de este rengeteget forgok. Kerestem gumibugyit vagy valami hasonló eszközt, de nem találtam csak külföldön PVC-ből. Jó drágán...
Mit lehetne nezdeni? Pelenkázzam be magam estére? Próbálta már valaki a TENA vagy más gyártó pelenkáit? Milyen használni? Lehet benne aludni? Elképzelni nem tudom, már a betét is kellemetlen.
Munkahelyen hordott már valaki pelenkát? Mit lehet tenni hogy ne vegyék észre?
Úgy összességében jár még valaki ilyen cipőben? Tudtok segíteni?
Köszönöm szépen.
Nem irod, hogy mennyi idös vagy, mert azt nem ártana tudni.
DE a legfontosabb, hogy
M I N É L E L Ö B B
menj orvoshoz, ugyanis ha elég hamar elkezdin kezelni, akkor a legtöbb esetben rendbe lehet hozni. De ha nem, akkor is ott tudnak neked ajánlani megfelelö betétet, söt sok esetben receptre is fel lehet iratni, és úgy olcsóbb.
Köszönöm aranyosak vagytok.
27 éves vagyok, dokinál jártam már. Sokat nem mondott, a TENA és Attends betéteket a javaslatára próbáltam ki. Először Attends utána a Tena-t.
Azt mondta, hogy a gyengébb betéteket nem lehet felírni vegyem meg, és használjam.
Igazából a gond az az hogy sokszor nem elég a betét úgy érzem. Lhet hogy maga a folyás nem indokolná a nagyobb betétet, de munkahelyen nem lehet mindig rohanni és cserélni :( Éjszaka meg rengeteget forgolódom álmomban, és félreugrálom... Azért ez nem tisztasági betét, bár ott is inkább tamponos vagyok.
Ezért kértem tapasztalatot pelenkáról vagy nagyobb betétről, hátha van itt sorstárs.
Csak te tudsz magadon segiteni ha elmész orvoshoz. Csak nagyon ritkán nincs rá kezelés.
Én 5 éve a második gyerekem szülése óta egy kezelhetetlen baleset miatt ( idegsérülés ) nem érzem a hólyagomat , van amikor napokig csepeg, van amikor tele van és egyszerre mind kifolyik , és én csak azt észlelem hogy ott meleg és nedves.
A betegségem vagy inkább állapotom ellenére teljes életet élek, dolgozok ,sportolok , szinházba járok. 90% betétet használok és csak ritkán ahogy te irod pelenkát, éjjelre. Azt is csak azért hogy a bőröm levegőzzön egy kicsit.
Intimtorna!
Mindenképp keress egy tanfolyamot, ha erre nincs lehetőséged, DVD-ről, könyvből is el lehet sajátítani.
De az orvos persze megkerülhetetlen! Egyébként furcsának tartom, hogy az orvos nem javasolta az intimtornát, már számos esetben bebizonyosodott a hatásossága, nemcsak inkontinencia, hanem pl. aranyér esetén is.
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Másik orvoshoz mindenképp elmegyek, nekem is gyanus volt hogy lényegében egy legyintéssel elintézte. A héten megyek egy másik dokihoz, de varázsklatot azonnal ő sem fog csinálni attól félek :-( Remélem javulni fog ez, de addig csak túl kell élnem valahogy. Addig meg pelenka meg betét, meg szégyen :-(
Szerintem jók a Tena pelenkák,nekem is kellett használni egy darabig.Jó volt,aludtam is benne meglehet szokni ha kell;) én a tena slip super s-t használtam,beszívta a vizeletet jól és szagoksem voltak,könnyű feltenni.
(de a "Seni" márkájú pelenkák is jó minőségűek)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!