Hány napra jön meg a menstruáció? Hogy kell kiszámolni?
Általában 28.
Viszont azt a részét a kérdésednek, hogy hogy kell kiszámolni, nem nagyon értem. Vagyis tudom mit jelent, de na. :)
Amúgy ha megjött, akkor az a menstruáció első napja, és innentől számítva 28 nap (általában). Peteérés félidőben (28 napos ciklusnál 14. nap). Ugye erre gondoltál, mikor kérdezted, hogy hogy kell kiszámolni? :)
Átlagban 28 nap, de ha nem szedsz fogamzásgátlót, akkor ettől általában minden nőnek eltér, és nagyon kevesen vannak, akiknek hajszálpontos. Nekem bogyó előtt 21-35 nap között ingadozott, illetve első években 2 hetente jött meg (ezzel orvosnál is jártunk, 11 éves voltam), anyunak 35 nap körül ingadozott, most a változó korban van, és rendszeresen 35 nap vagy több, egy ideje nem ment neki vissza 35 nap alá.
Használhatod a netes naptárkalkulátorokat, de egyik se 100%, csak nagyjából egy mankó. Jobban jársz, ha magadnak belövöd a menstruációd 1. napjától számított kb. 4. hétre, és a 3. héten már készülj fel betéttel.
Köszönöm!
Én midig azt hittem, h az utolsó mensis naptól kell számolni...
Akkor nem!
OK!
Rendben!
Köszönöm!
És mi számít az első napnak?
A "rendes" erősségű vérzés vagy már a kezdeti, nálam napokig, van hogy 1 hétig tartó folyás is?
Nem betegség - betegség...
A csajok így mondjék: beteg lettem. Azaz megjött a menstruációja, ezzel nincs gond szerintem. Jobb is tán ha így mondják, ki tudja kik hallhatják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!