Hány éves kortól javasolt a fogamzásgátló használata?
Nem javasolt. Ez egy egyéni döntés.
Egyébként 18, de néhány nemtörődöm orvos 16-tól is fölírja.
Miért nemtörődömség az, hogy inkább felírja a gyógyszert, mint aztán leányanyaként segítsen neki elvetetni vagy esetleg megszülni a babát?
Egyébként én is 16 éves korom óta szedtem és semmi problémám nem volt ezzel kapcsolatban! Nem szőrösödik a talpam, nem nőtt péniszem és egyebek! Egy orvos (illetve az összes nőgyógyász) csak tudja már, hogy egy ilyen szervezet elbír-e a hormontartalmú gyógyszerrel!
De mindenképp el kell menned nőgyógyászhoz és egy rákszűrés is kelleni fog, ha nemi életet élsz! Az orvos majd eldönti, hogy neked melyik gyógyszert ajánlja!
nem törődöm??:D
tudod te hány lány azért szed fogamzásgátlót mert nem tud normálisan beállni a havija?
15 évesen voltam dokinál ezzel a bajjal és nekem is ezt ajánlotta
sztem mindenki eldöntheti saját maga, h mivel szeretné megelőzni a terhességet
Csak éppen a hormonszedésnek is vannak mellékhatásai. Regélhetnék a mai "modern" fogamzásgátlók és az embólia kölcsönhatásáról!
Csak éppen a nődoki nem a sürgősségin dolgozik.
15 éves lánynak biztosan nem állítgatnám a ciklusát. 18 fölött ráér állítgatni, ha addig nem rendeződik.
Lehet óvszerrel is védekezni, fiataloknak, akik még viszonylag gyakrabban cserélnek partnert, inkább ez ajánlott, mert véd a nemi betegségek ellen is. Csak hozzáállás kérdése. A hormon nem C vitamin!
a fogamzásgátlótól amúgy sem fog beállni a havi
nem tudom honnan vetted ezt a hülyeséget
Kedves utolsó! Megindokolnád, hogy miért hülyeség az, hogy helyreállítja a ciklust? Elmondanám, hogy valóban szabályos ciklusaid lesznek tőle, sőt a nőgyógyászok 90%-a felírja, hogyha évek óta nincs normális ciklusa az adott tininek!
De nem kell nekünk hinni! Eltipegsz a nőgyógyászodhoz és megkérdezed tőle, de valószínűleg ugyanezt a választ fogod kapni!
A nőgyógyász minden szarra felírja a hormont. Ez nem jelenti azt, hogy ez a helyes!
Fogamzásgátló szedése mellett nincsen ciklus, nincsen peteérés. Csak ún. megvonásos vérzés jelentkezik, amit a hormonszint hirtelen süllyedése okoz. A valódi ciklushoz azonban semmi köze!
Csak becsapja a szervezetet. A kockázatai emellett egyáltalán nem elhanyagolhatóak.
Az, hogy fogamzásgátló szedése mellett rendszeres a ciklusod még nem jelenti azt, hogy meg is oldja a problémát. Ha abbahagyod ugyanúgy rendszertelen lesz a vérzésed. Ez nem gyógyszer a szónak ebben az értelmében mert nem szünteti meg a probléma okát, csak elfedi azt.
És igen, gyógyítás helyett felírni egy tablettát ami elfedi a tüneteket az nemtörődömség.
kedves okoskodó, aki nem hiszi h segíthet a tabletta:)
sajnos azóta is problémáim vannak a menzeszem rendszerességével.
ismét elmentem orvoshoz és ismételten azt mondta, h a fogamzásgátló segítene a bajomon és ha úgy gondolom, akk ír receptet. de kérdeztem hüvelygyűrűről de ő inkább a tablettát ajánlotta.
és most is mondta h számtalan ilyen lány van akinek nem rendszeres és tabit írnak fel..
vagy nem tudom talán van vmi rossz tapasztalatod vagy mért kell így osztani az észt?:D
ja és kihagytam, h eddig mi mindig gumival védekeztünk. és nem hetente váltogatom a pasijaimat, hanem lassan két éve van barátom..ezt csak azért mondom mert minden fiatalt beskatulyáznak..
és 15 koromban már majdnem 3 éve menstruáltam és nem állt be rendesen.. annyi jogom csak van h aggódjak, h rendben vagyok-e és kikérem az orvos véleményét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!