Nem menstruálok, nem lehet gyerekem?
Sziasztok!
A problémám a következő. Kb. 3 hónapig úgy jött meg a menstruációm, hogy szinte végig barnás színe volt és a mennyisége is kevesebb volt a megszokottnál. Volt amikor csak 2 napig tartott az egész. Ezt követően elmentem egy nőgyógyászhoz, aki felírt nekem clostilbegyt, amiből két adagot kaptam, tehát két hónapban, 5 alkalommal kellett beszednem. A gyógyszer meghozta a várva várt eredményt, már az első hónapban megjött a menstruációm, ami olyan volt mint a régi "szép" időkben. A második hónapban már megint volt egy kis barnázás, de csak kis mennyiségben, alapvetően azzal sem volt gond. Most várom, hogy ehónapban megjöjjön, igaz a gyógyszert már nem kell szednem, tehát gyógyszer ráhatása nélkül kellene ismét menstruálnom. A naptár szerint holnap kellene, hogy megjöjjön, nekem viszont rossz előérzetem van. Normál esetben 1 - 2 nappal előtte már szokott kis mértékben fájni a hasam, néha a derekam. Most viszont teljesen jól vagyok, egyszerűen nem érzem azt, hogy márpedig én holnap menstruálni fogok. Megbeszéltük anyummal, hogy ha nem jön meg, akkor megint elmegyünk az orvoshoz és iratunk fel gyógyszert. Ugyanakkor eljátszottam a gondolattal, hogy mi lesz velem a későbbiek folyamán... voltunk ultrahangos vizsgálaton is, mert a nődokim oda is elküldött és ott nem mutattak ki a belső szervemben semmi problémát, tehát ha gond is van, az elvileg hormonális lehet. Jelenleg ugyebár nem vagyok fogamzóképes, kérdés, hogy ezt vissza tudják nekem állítani? Még csak 20 éves vagyok, ráadásul szűz (a doki azt is mondta, hogy mikor majd nemi életet élek, és fogamzásgátlót szedek, az is beindíthatja a vérzést), és nyilván nem most akarok szülni... csak egyszerűen ideges vagyok, hogy gyógyszer nélkül nem megy. Habár még inkább várjuk meg a holnapot, de mint írtam, rossz előérzetem van. Az is tény, hogy azóta vagyok ilyen állapotban, mióta fogyókúrázok. Mindössze hét kilót szerettem volna leadni és ez sikerült is, ráadásul sporttal és viszonylag lassan...szóval nem egy hét alatt ment le rólam ennyi, hanem több hónap alatt. Elképzelhető, hogy ez váltotta ki belőlem, viszont már vagy négy hónapja csak súlyt tartok, szóval fogyni nem fogyok, mégsem menstruálok jól. Valaki esetleg tudna nekem valami tanácsot adni? Voltatok már ilyen helyzetben?
50 mg/nap adagban 5 napig, közben klinikai és laboratóriumi vizsgálatokkal figyelve a peteérést.
A peteérés (ovuláció) általában a ciklus 11. és 15. napja között következik be. Abban az esetben, ha a fenti kezelés hatására nincs peteérés, akkor a II. kúrában a következő ciklus 5. napjától 5 napon át napi 100 mg-ot célszerű adagolni. Ha ekkor sincs peteérés, akkor ugyanezt a kúrát (100 mg/nap) még egyszer meg lehet ismételni. Sikertelenség esetén 3 hónapos szünet után még egy 3 hónapos kúra ajánlható. További kezelésnek azonban nincs értelme.
Ezt a betegtájékoztatóból másoltam. Vagyis segíthet a teherbe esésben, de nincs rá garancia, hogy működik.
Peteérés nélkül nincs terhesség. Viszont attól, hogy megjön, még nem biztos, hogy van peteérés, lehet, hogy csak annyira elöregedett a nyálkahártya, hogy emiatt levált.
Viszont ettől még nem lehet védekezés nélkül szexelni, mert bármikor megérhet egy pete, és létrejöhet a terhesség. (Ismerek olyat, akinek azt mondták, sose lehet gyereke, és lett, természetes úton.)
A fogamzásgátló a vérzést meghozza, de ilyenkor nincs peteérés, csak megvonásos vérzés. A problémádat csak tünetileg fogja kezelni, megoldani nem fogja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!