Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Szeretnem tudni mit tegyek...

Szeretnem tudni mit tegyek hogy soha tobbet ne forduljo elo? A neten informalodtam, sokmindent olvastam rola. Mertnem lehet sexelni ha huvejgombad van? Vagy ovszerel lehet? Medig hasznaljam meg a kenocsot?

Figyelt kérdés
Huvejgombam volt, most elobszor. Egy es ugyanaz a partnerem van 12 eve, megis atteltem az erzest. A menstruaciom elot par nappal jelentkeztek a tunetek, a menstruaciommal eltuntek, de azert meg neha hasznalom a kenocsot,nagyabol megtudtam hatarozni az olvasottakbol kb mi okozta a tuneteket, ha azokat megszuntetem akkor megszabadulok tole? van viszont valami amirol nem fogok tudni leszokni, ez azt is jelentheti hogy ha az a valami a fo ok, egesz eletemben szevednem kell a huvejgombatol?
2011. jan. 14. 14:43
 1/10 anonim ***** válasza:
Mi az amiről nem fogsz tudni leszokni? Amúgy meg nem hiszem, hogy egy tényező ennyire befolyásolná, habár előbb tundi kéne mi az.
2011. jan. 14. 14:47
 2/10 anonim ***** válasza:
Ha rám hallgatsz, akkor nem itt sopánkodsz, hanem elmész nőgyógyászhoz! Ezt a problémát nem lehet félvállról venni, ha csak nem akarsz egész életedben ettől szenvedni. A kezeletlen hüvelygomba sok más problémát is okozhat. Többek közt meddőséget is. Te még fiatal nő vagy. Gondolom nem akarsz gyermektelen maradni emiatt. Ha elmész dokihoz, ő azt is megmondja, hogy kigyógyultál -e már belőle a kezelés után(mintsavétellel).
2011. jan. 14. 14:49
 3/10 anonim ***** válasza:

Azért nem lehet szexelni hüvelygombás fertőzés fennállása alatt, mert a partnered elkapja, aztán visszafertőzitek egymást, ide-oda.

Óvszerrel sem lehet, mert a latextartalmú óvszerben lévő anyagok gyakran semlegesítik, vagy gyengítik a gombaellenes szerek hatását (kúpét, kenőcsét). Csak a teljes gyógyulás után lehet szexuális életet élni.

Ha hüvelygombád van, a párodat is kezelned kell, mert lehet, hogy a tüneteid jelentkezése előtt már akaratlanul átadtad neki.

Mi az a szokás, amiről nem tudsz leállni? Ha eddig nem volt baj, akkor most sem ez okozta. Ha ügyeltél a tisztaságra, akkor nincs baj. Okozhat hüvelygombát gyógyszeres kezelés is, nemcsak szexuális úton kapod meg.

Ha az a szokásod okozza, emivel nem tudsz leállni, akkor sanszos, hogy visszaadod magadnak.

De sokat segítene, ha leírnád, mi az.

25/N

2011. jan. 14. 14:56
 4/10 A kérdező kommentje:
megyek dokihoz, hetfon fogad....az oralis sexrol nem tudok lemondani, ami az egyik ok lehet...
2011. jan. 14. 15:23
 5/10 anonim ***** válasza:
Hogyan függhet össze az orális szex a gomba kialakulásával?
2011. jan. 14. 16:24
 6/10 anonim ***** válasza:

Ezt én is majdnem megkérdeztem, de aztán arra jutottam, a kérdező talán az orális szex "elszenvedője" :)

Attól, hacsak a párod nem extramocskos és ápolatlan, nem kapsz el semmit, kérdező.

A gombát ötezer módon össze lehet szedni, nekem a nyáron elég volt erősebb mosóporra váltanom, de volt már nem elég alaposan öblített bugyi is a baj, meg tusfürdő... Ezek kiirtják a hüvelyben található természetes flórát, és megbetegszel. De lehetett a gyógyszer is, ha szedtél pl antibiotikumot.

Szóval bármi. Nem kell lemondanod az orális szexről sem. Csak ezt mulaszd el, és ügyelj, hogy a párod ne kapja el, vagy ha elkapta, ki legyen kezelve és ne fertőzzön vissza.

Ennyi.

2011. jan. 14. 17:23
 7/10 A kérdező kommentje:
koszonom....megnyugtato valaszokat kaptam. de akkor meglehet szabadulni tole orokre? vagy meg visszajohet barhogy is vigyazom?
2011. jan. 14. 18:12
 8/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem már most volt negyedszer hüvelygombám, és több, mint valószínű, hogy egész életemben meg lesz rá az esélyem, vagyis hajlamosabb leszek az újrafertőződésre. Mindenképpen menj nőgyógyászhoz, ő ellát téged tanácsokkal.

L 20

2011. jan. 14. 20:33
 9/10 A kérdező kommentje:
koszonom. mindenkepen elmegyek nogyogyaszhoz...de attol meg informalodtam es jo tenacsokat kaptam. koszonom
2011. jan. 15. 05:34
 10/10 A kérdező kommentje:
udv mindenkinek. most jottem a dokitol. az volt az elso kerdese honnan tudom hogy huvejgomba. aztmonta hogy csak egy egyszeru alergia, es nem kell megijednem, nem azt jelenti hogy ujra elojon. az egyszeru stresz is okozhata hogy felborult az egyensuj. 6 napra kaptam valami kupokat
2011. jan. 17. 16:43

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!