Ha jól tudom 1év mire teherbe tudok esni ha fogamzásgátlót szedtem?
Figyelt kérdés
De hogy van ez?Aki pl.5évig használt gyógyszert,annak is egy év,és aki mindössze fél évig,annak is?2011. jan. 13. 14:04
1/5 anonim válasza:
Én 8 évig szedtem a Meliane-t. Abbahagyása után 3 hónappal teherbe estem! Én úgy tudom 3 hónap az "ürülés".
2/5 anonim válasza:
Nekem a második hónapban összejött:-))
3/5 anonim válasza:
Erre nincs szabály, van, aki mindjárt az elsö alkalommal teherbe esik (föként, ha még nem kellene), de van, aki évek után sem - ebben az esetben viszont kérdés, hogy ez a gyógyszer miatt van, vagy anélkül is ennyire nehezen jött volna össze, és félig-meddig "feleslegesen" szedte a gyógyszert.
4/5 A kérdező kommentje:
Értem.Hát nálam az a baj,hogy 33éves vagyok és még sosem estem teherbe,most fél éve szedek fogamzásgátlót,mert menstruációnál olyan fájdalmaim voltak hogy a mentő vitt el.Viszont mondtam a dokinak hogy nyáron abbahagynám,hogy ne csússzak ki az időből.De azt mondta,hogy a gyógyszer abbahagyása után 1 évig nem foglalkozik azzal ha nem esek teherbe,mert az természetes.Én azt hittem akkor semmiképp sem lehet,de ezekszerint lehetek,csak orvosilag nem jelent semmit,ha nem sikerül.Utána viszont kezdődnek a kivizsgálások.
2011. jan. 13. 14:49
5/5 anonim válasza:
"a gyógyszer abbahagyása után 1 évig nem foglalkozik azzal ha nem esek teherbe,mert az természetes"
Ezt azért mondta, mert 1 év próbálkozás után mondanak egy párt "meddőnek".
De ez nem csak tabi szedés után van így, hanem alapból is.
Szóval akkor kezdenek el kivizsgálni egy párt, ha egy év próbálkozás alatt nincs baba.
Amúgy teljesen változó, hogy kinek hogy jön össze tabi után.
Van, akinek rögtön helyreáll a peteérése, vkinek meg teljesen összezavarodik a szervezete.
Az orvosok amúgy 3 hónap várakozást szoktak javasolni (tehát addig védekezzen a pár), de igazából akkor sincs baj, ha hamarabb teherbe esik vki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!