Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mitől viszketek ott lent?

Mitől viszketek ott lent?

Figyelt kérdés
Nagyon viszket, ég és sok véres, sárgás hüvelyi folyásom van. (elvileg a gyulladástól már) Az orvosi kenet szerint nincs gombám, csak 1 bacim, ami az orvos szerint egyáltalán nem okoz ott lent tünetet, sőt, sok nőben benne van. Írt fel antibiotikumot, meg hüvelyi flóra helyreállítót. De ennyi. Továbbra is viszket, ég és piros. Ha elvileg nincs semmi bajom, akkor mégis mitől vannak ilyen tüneteim? :S Az antibiotikum előtt már kaptam tőle gombára és bacira is hüvelykúpot, de hasztalannak bizonyultak.
2011. jan. 12. 10:25
 1/7 anonim ***** válasza:
Javaslom, menj el egy másik nőgyógyászhoz. Én nagyon haragszom az egyik város kórházára, 5 hónapig jártam vissza minden két hétben, nem tudtak rájönni mi a bajom, adták a kúpokat eszetlenül, majd elegem lett és elmentem egy másik városba nőgyógyászatra és olyan alaposan megvizsgáltak és kiderült semmi bajom, nincs fertőzés, csak a hüvely ph-m rosssz és ettől van folyásom, na meg lett egy pici méhszájsebem.
2011. jan. 12. 10:38
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod. :) Végigszedem ezt az antibiotikumot, meg a helyreállítót, ha nem javulok, akkor kérni fogok még 1 kenetet hátha mégis csak megbújik ott valami, ami nem tenyészett ki elsőre. Ha mégse akkor indul a körút más orvosokhoz. :) :( Csak hát tényleg nem értem, elvileg ugyanazt tanulták az egyetemen, de mégis annyi "kontár" van, vagy csak 1xűen sz*rnak az emberre, hogyha olyan baja van, ami nem fizetős megoldású, vagy nem javul.
2011. jan. 12. 10:52
 3/7 anonim ***** válasza:
Igen. Sz.rnak az emberre sajnos. Csak bemennek ülnek ott, az enyém pl. újságot olvasott mikor épp hozzá beszéltem hogy mi a bajom. Aztán csak annyit mondd, vetkőzzön le, belémnyom jó durván, ír egy kúpot oszt csá. HIába kérdezem mi van, mitől folyik mitől fáj? Válasz: használja a kúpot. Hát any.d!
2011. jan. 12. 10:57
 4/7 anonim ***** válasza:
Sziasztok,hát nálam dettó ez a helyzet,már többféle hüvelykúp és kenőcs után vagyok,háromszor voltam az utóbbi két hónapban és mindig azt mondja a doki,hogy ettől majd elmúlik.Nekem nincs folyásom se mégis fáj és viszket,már ott tartunk,hogy a nagyajkak alatt jobb oldalon egy pici borsónyi dudlit találtam,ami egy hét alatt eltűnt és olyan,mintha meg lenne dagadva az egész alsó rész.Megtudnád mondani,kedves válaszoló,hogy a méhszájseb hogy néz ki és mi a tünete?
2011. jan. 12. 16:08
 5/7 anonim ***** válasza:
Ja és annyi,hogy voltam rákszűrésen és minden rendben volt.
2011. jan. 12. 16:09
 6/7 anonim ***** válasza:

Hát igazából én sem vagyok túl felkészült ez ügyben, mivel most mondták egy hete. Ennyit találtam róla a neten, és nagyjából stimmel is, folyás és szex utáni pecsételő vérzés.

A méhszájseb nem igazi seb, ezért ne várjuk, hogy pár nap alatt meggyógyulunk belőle. A lényege, hogy az állandó irritáció miatt, amit a visszatérő folyások okoznak, a méhnyak belső nyálkahártyája kikerül a méhszáj felszínére és ezáltal ott egy vérzékeny más kinézetű hám alakul ki. Ennek a következményei egyrészt a bővebb váladékozás, ami a folyás melegágya. Másrészt pedig, bármi megsérti ezt a nyálkahártyát, vérzést okozhat. Így fordulhat elő, hogy szex után vérzés jelentkezik.

A mindennapi gyakorlatban méhszájseb néven azt a fajta elváltozást illetik, amikor megváltozik a méhszájat a hüvely felől borító többrétegű laphám és a sokkal vérbővebb, vékonyabb, méhnyakra jellemző hengerhám határzónája; magyarul ezen utóbbi a hüvelyi feltáráskor láthatóvá válik. Ez nagyon sokszor ismétlődő méhnyak gyulladások következtében jön létre.

2011. jan. 12. 16:49
 7/7 anonim ***** válasza:
Köszi a részletes leírást,akkor nekem nem ez van,mert vérzés nem volt sosem és folyás sem,csak az a kellemetlen fájó érzés.Mégegyszer köszönöm és jobbulást minden érintettnek!
2011. jan. 12. 18:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!