A hpv-t legyőzi az erős immunrendszer?
Figyelt kérdés
férfiak és nőlnél egyaránt? 17 éves vagyok eddig 2 szexuális kapcsolatom volt,de ha meg is kaptam nem jelenti azt, hogy maradandó is nem? vagy akkor mindenki hpv-s aki nincs beoltva?:)2011. jan. 7. 02:05
1/4 anonim válasza:
Ha megkapod, a vírus életed végéig marad. Nem tűnik el. Ha gyengül az immunrendszer, akkor aktiválódhat. DE nem mindenkinél okoz panaszt. Attól, hogy megkaptam, még nem garantál, hogy méhnyakrákban fogsz meghalni. Annál is inkább, mert azt nem csak HPV-től lehet kapni. Az a lényeg, hogy évente járj szűrésre, a rákmegelőző állapot 100%-ban gyógyítható.
Férfiak is megkaphatják, de náluk nem okoz problémát, "csak" fertőznek.
Ha aggódsz, menj el HPV szűrésre. Ha negatív, kérheted még az oltást, de az is elég, ha mindig hasznász óvszert.
2/4 A kérdező kommentje:
hát igen, csak azt olvastam ovszer sem véd me
2011. jan. 7. 17:22
3/4 A kérdező kommentje:
hát igen, csak azt olvastam ovszer sem véd meg
2011. jan. 7. 17:22
4/4 anonim válasza:
Nekem volt,hpv virusom, de gyenge annak is vannak csoportjai , es azt mondta a doki hogy ha amit fel ir nemnhasznál akkor csak lezerezni fogja es anyi volt nincs, de irt fel nekem 3 honapi immunerősitőt, jo drága is volt, de az immunrendszerem legyőzte, es mai napig semmi gond . Remélem tudtam segiteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!