Endometriózis kialakulhat fogamzásgátló szedése közben is?
Nekem régen nem volt vészes a menzeszem, nem görcsöltem...!17 évesen elkezdtem fogamzásgátlót szedni, rá 3-4 évre nagyon erős görcseim lettek menzeszkor, nem tudtam felkelni, enni...!Az orvosom mondta, hogy váltsak gyógyszert. Ettől jobb lett valamivel, de nem az igazi. 1 éve abbahagytam a gyógyszer szedését, és most már tudok dolgozni menzeszkor is.Görcseim már nem igazán vannak, viszont a fájdalmas bélmozgás, a végbélszurkálás megmaradt. Babát szeretnék de még nem jött össze. 6 hónapja próbálkozunk, clostyt is szedek!!!A closty szedése előtt kb. 3 hónapig pecsételő vérzésem volt szinte minden nap.Ez a gyógyszer hatására megszűnt.
Tapasztalatok esetleg?
Kialakulhat, de nem igazán fogható a fogamzásgátlóra.
Endometriózisnak nem nagyon vannak kiváltó okai. Általában eleve a hajlammal szoktak születni, aztán valamikor kijön a betegség.
Ennek azért kérdezz utána a dokidnál, mert ha jól vettem ki a soraidból akkor még nem is biztos, hogy ez a bajod.
Még nem biztos, csak felmerült a gyanú!!
Már annó mondta a dokim, hogy előfordulhat, de várjunk még a műtéttel.
Azóta eltelt több év és most más okból voltam hasi uh-on és ott az orvos azt mondta, hogy szabad hasi folyadék van a beleim között, illetve a douglesban. Azt mondta, hogy keressem fel a nőgyógyászt....- Ő hüvely uh-on nézett meg és nem látott folyadékot a douglesban.
Azóta meg megy a babaprojekt egyenlőre sikertelenül!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!