Hogy fog zajlani az első nőgyogyászati vizsgálatom? És jobb lenne ha miniszoknyába mennék és a miniszoknya alatt legyen bugyi? Valami kellemetlenet fog csinálni?
szia! en is nemreg voltam eloszor nogyogyasznal, szerintem nincs ertelme a miniszoknyanak, amugy is lekell vetkoznod alol felmeztelenre..
nekem az elso vizsgalatom ugy volt ,h bementem es elmondtam az orvosnak h miert jottem(en azert mentem h fogamzasgatlot irassak fel), szoval miutan elmondtad h miert mentel, akko alol levetkozol, felulsz vagyis fekszel a vizsgalo allvanyra (:vannak akik kecskenek becezik az allvanyt:) es megvizsgal, kicsiit felnyul a huvelyedbe, megnyomkodja kivulrol a hasad alatti reszt-a mehedet- es ha szukseges akko meg ekografot is csinal, nekem nem csinalt, utana feloltozol es kesz.
persze kozben kerdzeget h mien szokott lenni a mensid, h rendszerese meg ienek..
.. haat nagyjabol ennyi, szii es ne izgulj ;)
Bemész a rendelőbe, leülsz, a doki megkérdezi, mi járatban. Elmondod. Megkérdezi van-e panaszod, van -e folyás, fájás, viszketés, mikor volt az utolsó mensesen, élsz-e nemi életet, védekezel-e és hogyan.
Utána elmész levetkőzöl alul, kimész, felfekszel a vizsgálóágyra és megvizsgál. Egy kacsa nevezetü eszközt vezet a hüvelyedbe, amivel kicsit szétnyitnya a hüvelyed, hogy belelásson.Ez nem fáj, de kellemetlen és hideg lehet. Vesz egy pálcával mintát a méhszájadról, ezt érezheted, de szintén nem fáj, csak fura érzés lehet. De lehet , nem is érzed.(ez kell a citológiához) Aztán kiveszi a kacsát, benyúl ez egyik ujjával, a másik kezével pedig kívülről megnyomkodja a hasad, így vizsgálja a méhed, és a petefézskeidet. Lehet a melleidet is megnézi, bár ezt kevés doki teszi meg. Beutalhat egy laborba-ha fogamzásgátlót kérsz.
Mindegy milyen ruhába mész, úgyis látni fog deréktől lefelé De a közérzeteden javíthat, ha vagy szoknyába mész és nem veszed le, csak mikor felszállsz az viszgálóágyra feltűröd a derekadra, vagy valami hosszu felsőt húzol, ami eltakarja a feneked.
Ne félj, semmi rossz nem fog történni veled, ez a nők életéhez legalább évente 1x hozzátartozik, és nagyon fontos, hogy rendszeresen elmenj, és megvizsgáltasd magad.
szia!
énis most voltam 2hete.
nagyon féltem töle meg minden de semmi olyan rossz nem volt amitöl kellett volna.
én farmerba és egy majdnem térdig érö tunikába mentem:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!