Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Milyen a normális hüvelyfolyás?

Milyen a normális hüvelyfolyás?

Figyelt kérdés

többször volt már fertőzésem, gombám, de igazából nem tudom mi lenne a normális.

Tudom, hohy fehér. Nekem nagyon halványsárga, olyan szokásos p***i szagú, nem darabos, és nem is túl híg. hígabb mint azselé.

Használjak azért el egy canestent?

2009. jan. 23. 13:52
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

NE!

Ha gombára gyanakszol, akkor annak tünetei vannak. Büdös(ebb) folyás, viszketés, égés, fájás, csípés, ezek valamelyike. Canestent ne használj csak úgy, mert a hüvelyben lévő természetes egyensúlyt megzavarhatod vele. Ha gombára gyanakszol, orvos fogja megállapítani, van-e...

A folyásod normálisnak tűnik. Leegyszerűsítve: peteérés előtt-után nagyon halványsárga (vagy fehér) tapadós, sűrű. Peteéréskor nyúlós, hígabb, tojásfehérje-szerű.

És punciszagú, de nem büdi.:)

Vélhetően nincs semmi bajod sem.

2009. jan. 23. 13:57
 2/6 A kérdező kommentje:

Na igen peteérés, tablettát szedek, úgyhogy elvileg nincs peteérésem. Ha lenne akkor kb közeledek a peteéréshez.

Köszönöm a válaszod, megnyugtattál.

És esetleg genia, a hülyeflóra egyensúly miatt?

Mostanában sok édességet ettem, és félek, hogy a tablettától meggyengült ott lent az egyensúly.

2009. jan. 23. 14:00
 3/6 anonim ***** válasza:
54%
Nekem egyszer az orvosom mondta, hogy semmilyen hüvelyfolyás nem normális. Jó. Soha nem lesz száraz, mert egy kicsit mindig nedves, főleg pé környékén. De a folyás az nem normális. Legalábbis az orvosom szerint.
2009. jan. 23. 14:06
 4/6 anonim ***** válasza:
85%

Első vagyok, a folyásod normális. Utolsónak abban van igaza, hogy amennyiben folyásnak nevezzük, akkor az baj- mert ez igazából nem folyás, hanem hüvekyváladék. Az orvosok mást értenek folyás alatt.:)

Az édesség nem befolyásolja a hüvelyed nyálkahártyájának összetltelét.

Tejsav tartalmú tablettákkal, kúpokkal nem árthatsz magadnak, de ugyanerre jó, ha sokszor eszel élőflórás joghurtot, esetleg csak simán joghurttal (natúr) is "ecsetelheted", kenegetheted néha a hüvelyedet. Joghurtba áztatott tampon is jó, ha picit fejre álla hüvelyflóra.

De nálad valószínűleg TÉNYLEG semmi gond nincs, attól, hogy peteérésed nincs, a hüvelyváladékod még megvan, mint ahogyan a menstruáció(nak nevezett vérzés) is van, ha tablettát szedünk is.:)

2009. jan. 23. 14:21
 5/6 A kérdező kommentje:
Másodiknak: akkor nevezzük hüvelyváladéknak. Nem bő folyás, fehérneműn meglátszik, de nem folyik állandóan
2009. jan. 23. 14:48
 6/6 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Én is úgy tudom a dokitól, hogy a folyás nem normális dolog van valami a háttérben, lehet hogy étkezés miatt lehet hogy valami fertőzés. És ne mondja senki hogy olyan kényelmes és esztétikus lenne folyással élni. Van olyan hüvelykapszula ami pikk-pakk rendbe teszi (Gynophilus) csinálj egy kúrát és kész. Rendben leszel.

2012. aug. 1. 15:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!