Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hogyan lehet elkapni a hvp-t?...

Hogyan lehet elkapni a hvp-t? Ha a párom és én is semmi furcsát nem észlelünk, akkor lehetünk fertőzöttek?

Figyelt kérdés

2 hónapja voltam dokinál, ő nem vett észre rajtam semmit. A szűrés eredmény még nem jött meg. A párommal 3 éve vagyok együtt, eddig óvszerrel védekeztünk, ma szeretnénk gumi nélkül bogyóval.

Mennyi az esélye, hogy elkaphatja tőlem, vagy én tőle?

Neki is, meg nekem is ő az első partner.

2009. jan. 22. 18:03
 1/1 anonim válasza:
100%

A HPV-t egy normál nőgyógyászati vizsgálat és mintavétel alapján nem lehet kimutatni, amennyiben HPV gyanús a rákszűrés eredménye (pl. P III fokozatú), akkor kell egy célirányos vizsgálat, ami a HPV vírus típusát is megmutatja. Vannak alacsony kockázatú vírusfajok, amelyek szemölcsöket stb. okoznak, és vannak magas kockázatúak, amik a méhnyakrákot. Nem értem, hogy két hónap alatt milyen eredményt nem kaptál még meg?

A HPV szexuális úton terjed leginkább, hosszú évekig is lappanghat. A gumióvszer sem nyújt 100%-os védelmet. Amennyiben mindekttőtöknek ez az első szexuális kapcsolata, elenyészően kicsi a fertőzöttség veszélye. A HPV vírus egyébként is 80 %-ban spontán gyógyul.

Bővebben olvashatsz itt:

[link]

2009. jan. 22. 18:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!