Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Lányok ti örültetek mikor...

Lányok ti örültetek mikor megjött a menzeszetek? Én alig várom.

Figyelt kérdés
2010. dec. 13. 21:12
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Kicsit megijedtem, mert sok is jött és nagyon sok alvadék/nyálkahártyadarabka volt benne, de amúgy nem csináltam belőle nagy ügyet. Szóltam anyukámnak, aki megnyugtatott, hogy nincs gáz, beraktam egy betétet és csók. :)
2010. dec. 13. 21:32
 12/22 anonim ***** válasza:
52%
Első alkalommal örültem, hogy már nagylány vagyok. Most meg átkozom az egész menstruációt.
2010. dec. 13. 21:38
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
én ne örültem neki, utáltam, aztán rá pár hónapra volt osztálykirándulás fürdéssel egybekötve, s nekem le kellett mondanom a pancsizásról, mert akkor volt épp meg.
2010. dec. 13. 22:26
 14/22 anonim ***** válasza:
32%
Én örültem. Most is örülnék, ha lenne normálisan minden hónapban, de sajnos nincs. Így 20 éves fejjel azon aggódhatok, hogy vajon lehet-e gyerekem. A sok hisztis leányzó, aki átkozza a menzeszt, elgondolkodhatna ezen is. Szívesen cserélnék velük.
2010. dec. 13. 22:38
 15/22 anonim ***** válasza:
68%
Én sem értem miért kell elátkozni a menstruációt. 16 éves korig normális, ha nincs, de utána már valami bajt jelezhet ha nem jön meg. A menstruáció az egyik feltétele annak, hogy egy nőnek gyereke lehessen.
2010. dec. 14. 07:15
 16/22 anonim ***** válasza:
20%

20 éves vagyok én is. Nekem 11 évesen jött meg először. Nem mondom, hogy örültem, de nem is bánkódtam, hisztiztem és őrjöngtem, mint egyesek szoktak itt. Tudtam, hogy a "női lét" része. Ha kicsit később, úgy 14-15 évesen jött volna meg, akkor biztos vagyok benne, hogy örültem volna neki, de nekem jött meg az osztályban másodjára, egyáltalán nem voltam rákészülve, hogy esetleg megjöhet, így csak csodálkoztam, hogy jééé, máris nagylány lettem.

Aztán egész idén nyár augusztusáig minden rendeben ment. Menstruáció alatt görcsöltem, néha már hányingerem volt, dőlt belőlem a vér, volt, hogy nyaraláskor jött meg, volt, hogy emiatt nem tudtam menni élményfürdőbe. De egy percig sem bántam! Mindig is szerettem volna legalább 3 gyereket, és tudtam, hogy ahhoz, hogy anya lehessek, ez hozzátartozik. Örültem neki, hogy nálam minden rendben működik.

Aztán augusztus óta nincs semmi. Egyfolytában szúr a bal petefészkem, de rendes vérzés sehol. A doki sem tudja igazából, hogy mi van, mert nincsenek cisztáim, elvileg nincsenek hormonproblémáim, csak "egyszerűen" nem jön meg. Most vagyok 3. adag gyógyszeren túl, mert eddig egyik sem használt. Volt azóta vérzésem, de csak a gyógyszerek miatt, peteérésem továbbra sincs.

Hát ennyi. Lassan pszichológushoz kell mennem, mert ki vagyok készülve. Már szinte napi szinten bőgök, hogy mi a franc lehet velem, miért nincs peteérésem, lehet-e majd egyáltalán csak egyetlen kisbabám is?

Szóval a sok rinyáló nőnemű egyednek üzenem, hogy tegyék össze a két kezüket és örüljenek neki, hogy menstruálnak. Görcsölsz? Na és, örülj, hogy ennyi "gondod" van! Le kell mondanod egy fürdőzéséről? Inkább örülj neki, hogy nem az anyaságról!

2010. dec. 14. 09:37
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Persze nem jó, ha nem jön meg. Tudom, hogy a nőkhöz ez hozzá tartozik, mégse örülök neki. Nem is az enyhe görcsökkel meg a fürdőzés kihagyásával van bajom (persze azt se szeretem, de együtt tudnék velük élni).

Én már többször lettem olyan rosszul menstruációnál, hogy kihívták a mentőt, mert szó szerint mozdulni se bírtam. Szinte minden alkalommal elájulok. Csak ezért átkozom. Több dokinál is voltam már, de nem tudják miért reagál így a szervezetem.

18/L

2010. dec. 14. 16:36
 18/22 anonim ***** válasza:

Nekem 12 évesen jött meg, ha jól emlékszem.. Tudtam róla mindent, nem lepett meg, csak áldottam az eget, hogy hétvégén jött meg, nem suliban...Szóltam anyunak, adott egy betétet, ennyi volt.

18/L

2010. dec. 14. 16:39
 19/22 anonim ***** válasza:
Negyedik osztály utolsó napján jött meg. Semmi extra, pontosan tudtam mi az, ment be a betét és ennyi. Évekig nem volt semmi bajom, mostanában előfordul, hogy fáj az első 1-2 napban. El kell fogadni, a nyafogástól nem lesz jobb.
2010. dec. 14. 18:43
 20/22 anonim ***** válasza:

eleinte inkább ijedtem meg, de szerencsére nem volt sok, betét, aztán szevasz!

mostanság néha nagyon görcsös és sok, de átszenvedem, és örülök, hogy van. ezúton jobbulást és kitartást az előttem párral kommentelőnek!!

amúgy én is nagyon vártam. és ki lehet bírni, teljesen nőnek érzem magam!

16/L (ja, és 12 voltam az elsőnél)

2010. dec. 14. 19:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!