Másfél vagy két, két és fél havonta menstruálok. Ez meg fogja oldani? Nem kéne még valamit tenni?
17 vagyok, 4 éve jött meg először
azóta mindig csomót késik
nőgyógyásznál már rengeteget voltam más ügy miatt de emiatt is
kaptam rá E vitamin kapszulát hogy menstruáljak de nem hiszem hogy egy vitamin megoldja
attól félek hogy fogamzásgátlót akar majd felírni az orvos
azt nagyon nem szeretném
szerintetek?
Akkor megmondod, hogy nem szeretnél tablettát. Úgy sem sok értelme van, mivel nem hozza rendbe, csak elfedi a problémát.
Ha nem bízol az orvosban, akkor keress egy másikat, aki alaposan kivizsgál.
Nekem már 14 évesen írtak fel fogamzásgátlót, mert szintén sokat késett, ameddig szettem rendben is volt, de utánna újból felborult az egész. Most is úgy mentstruálok ahogy te. A nőgyógyászom azt mondta, hogy nem ír fel fogamzásgátlót, mert nem akar beleavatkozni a hormonháztartásomba, mert egyábként egészséges vagyok. Petig én még akartam is volna, mert így védekeznénk, de ő az óvszert ajánlotta. Bár nem biztos, hogy egyet értek, mert így lehet, hogy soha nem fog beálni.
23/L
Fogamzásgátló használatakor NINCS peteérés, nincs menstruáció. A ciklus mesterséges. Megvonásos vérzés van.
Ez csak tüneti kezelés, ha abbahagyják, nem változik semmi.
Keressetek másik nőgyógyászt, olyat, aki kizárja pl. a PCOS lehetőségét. Tipikusan ilyenkor hosszú a ciklus, mert nincs peteérés (vagyis meddő vagy), és csak akkor van menzesz, ha a nyálkahártya annyira elöregszik, hogy leválik. Ezt lehet és kell is kezelni, de nem fog.gátlóval. Minél előbb, annál jobb, annál valószínűbb, mivel a meddőség később gondot okozhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!