Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Szerintetek mennem kell ezzel...

Szerintetek mennem kell ezzel orvoshoz vagy sem, kijöhet magától a szememből? (nem használtam szempillaspirált)

Figyelt kérdés
Tegnap éjszaka észrevettem, hogy egy szempilla van a szememben de nem tudtam kipiszkálni. Vártam reggelig akkor már lentebb volt a szempilla, megint megpróbáltam kiszedni de sajna felpislogtam a szemhéjam mögé. Voltam suliban és ugye ( ami jó pár óra volt) átkerült a szemem másik felébe a könnytartályhoz közel vagy, hogy mondják. De sajna megint felpislogtam és most a szemhéjam alatt a szemgolyómhoz közel van újra megpróbáltam kiszedni zsepivel de ez csak ingerelte a szemem és ugye könnyezni kezdtem. Ezek után már olyan ideges lettem, hogy pirosra bőgtem a szemem :( A szempilla tudom, hogy okozhat gyulladást. De szerintetek hány nap után menjek orvoshoz ha nem jön ki? Írjatok és ne nézzetek hülyének de nagyon félek, még sosem fordult velem ilyesmi mindig ki tudtam szedni a szempillát. (Sok történetet hallottam olyat is, hogy valakinek a szemébe kavics ment és kilökték a szemgolyóját vagy mi. De lehet ez ám badarság.) Ha valakinek van ilyenben tapasztalata jó lenne ha megírná, és, hogy fáj e ha elmegyek vele szemészetre és ott szedetem ki?! Köszi előre is!!!
2010. dec. 6. 17:55
 1/10 anonim ***** válasza:

Egy szempilla miatt nem fogják kilökni a szemgolyódat, nyugi.

Egyébként kérd meg anyukádat,hogy próbálja meg kiszedni és ha nem sikerül neki sem és még holnap is benne marad a szemedben akkor irány a szemészet.

2010. dec. 6. 18:01
 2/10 A kérdező kommentje:
Jaj akkor megnyugodtam aki pedig ezt mondta azt alaposan leb@szom ne félj :) Apukámnak mondtam de sajna már akkorra bepislogtam valami nem látható helyre. Még várok holnapig de ha nem jön ki meg még mindig irritálja valami a szemem elmegyek a szemészetre. Arról tudsz még valamit írni, hogy ott mit fognak csinálni? (sosem voltam még szemészeten mert ugye szemüvegem sincs) Előre is köszi.
2010. dec. 6. 18:05
 3/10 anonim ***** válasza:

szerintem egyszerűen kimoshatod egy kis vízzel. vizezd be az ujjaidat, jó alaposan. húzd le az alsó szemhéjad, döntsed hátra a fejed, mintha szemcseppet használnál. az ujjaidat érinsed össze, hogy gyertya láng formát vegyenek fel. mint amikor olyan olaszosan magyaráz valaki :D de ez csak tipp, akárhogyan is célozhatsz. mert most jön a lényeg. a víztől csöpögő kezedet tartsad a szemed felé, és folyasd a szemedbe a vizet. ha ez nem jön össze, akkor használj kiskanalat, azzal több vizet tudsz beleönteni. jól mosd át, nekem ez ki szokta hozni a koszt. főleg akkor jó, ha belemegy a festék.

DE MOSS ALAPOSAN KEZET ELŐTTE!!!

sok sikert

22/L

2010. dec. 6. 18:11
 4/10 anonim ***** válasza:

Egyáltalán biztos, hogy még benne van?:) Mármint látod?

Mert lehet, hogy már nincs is benne, csak annyit piszkáltad a szemed, hogy attól van kellemetlen érzésed.

De ha még benne van, akkor menj el szemészhez és kiszedik.

Bajod nem lesz tőle, ne aggódj:)

2010. dec. 6. 18:11
 5/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Ne aggódj, kikerül előbb-utóbb. A sírás amúgy jó, mert esély van rá, hogy kisírod :) Nővérem egyszer orvoshoz ment, mert 3 napig nem jött ki a szempilla-darab a szeméből és nagyon szúrta, már csupa piros volt a szeme az irritációtól. Széthúzták a szemhéját, és kimosták egy szembarát folyadékkal, nem érzett semmit, csak hogy folyik az arcán az a cucc (vízszerű valami). Nem volt súlyos.

Szóval ne aggódj.

Nekem amúgy a múltkor az segített, hogy víz alatt (teli mosdó) kinyitottam a szemem és széthúztam a szemhéjam, hogy kimosódjon a kis mocsok.

25/N

2010. dec. 6. 18:12
 6/10 anonim ***** válasza:
Na ezért hasznos, ha valaki megtanulja kifordítani a szemhéját. És ezt most nem viccből írom, rajtam már többször segített. Sajnos leírni nem tudom, megmutatni tudnám, de az így nem megy. Szemészeten 1 perc alatt megszabadítanak tőle különben, menj el, ne szenvedj.
2010. dec. 6. 18:39
 7/10 A kérdező kommentje:
Jaj annyira örülök vagyok először is megpróbálom kimosni ahogyan leírta a 2. válaszoló és utána elmegyek szemészetre ha mindig nem sikerül kiszedni, mert mivel mondtátok nem súlyos ezért erőt veszek magamon és benézek a szemorvoshoz. Nagyon köszönöm megnyugtattatok :)))
2010. dec. 6. 19:06
 8/10 anonim ***** válasza:

fogsz egy pálinkáspoharat, öntesz bele vizet. Rárakod a szemedre, és hátrahajtod a fejed. Belepislogsz párat. Hidd el ki fog jönni.ne izgulj.

barátomnak csemperagasztó ment a szemébe mégsem ,,lökték,, ki.

2010. dec. 6. 19:25
 9/10 anonim ***** válasza:
0%
ez micsoda hipohonder hülyeség.milliószor ment szempilla a szemembe de eszembe se jutott orvoshoz rohangálni.vagy kijön vagy nem.
2010. dec. 6. 20:32
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat kivéve az utolsót!
2010. dec. 7. 18:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!