Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mitől lehet kemény a mellem?

Mitől lehet kemény a mellem?

Figyelt kérdés
14 éves vagyok,és tegnap zuhany közben a mellbimbómtól nem messze kitapintottam egy csomószerű valamit,de nem tudom igazán,hogy csomó-e. Csak azt éreztem,hogy kemény. Lehet ez attól,hogy nő a mellem? Mert még elég picik. Kicsit megijedtem. Még nyáron voltam nőgyógyásznál,és akkor megtapogatta a melleimet is, és minden oké volt. Kérlek segítsetek,adjatok tanácsot! Köszönöm!
2009. jan. 17. 21:20
 1/4 A kérdező kommentje:
Bocsi,azt kifelejtettem,hogy miután a zuhany alatt kicsit megtapogattam magamnak,elkezdett fájni. :(
2009. jan. 17. 21:22
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg éppen nő. A tejmirigyek ilyenkor megkeményednek, érzékennyé válhatnak, mert feszülnek a hormonális változásoktól. Ne aggódj, főleg menzesz előtt ez teljesen normális. A mell vizsgálatát (20-25 éves kortól érdemes) mindig menzesz után kell végezni, felemelt karral, tükör előtt, hogy észrevegyél minden alaki és egyéb változást. A Te esetedben még most fognak kifejődni, eléggé valószínűtlen komoly problémára gondolni, a kemény csomócska leginkább egy ilyen kis növekedőben lévő tejmirigy lehet. Ha nagyon izgulsz, kérdezd meg anyukádat, biztosan szívesen elmeséli, nála hogyan alakult.
2009. jan. 17. 21:30
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Megnyugodtam. Anyukám szerint is csak a nővés miatt van. Amúgy még nem menstruálok.
2009. jan. 17. 22:00
 4/4 anonim ***** válasza:

Képzeld nekem még tjszerű anyag is jött1-1,5 évig a mellemből , begyulladt 2*-re dagat és nem lehetett vele mit csinálni. Ez van ennyi idősen nem kell félned. Nekem is elmúlt. A lényeg, h ne ezen járjon egyfolytában az agyad, mert beleőrülsz. Nincs semmi gond:)

16 éves lány

2009. jan. 19. 17:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!