Miért görcsölök ennyire és miért hánytam a menstruáció első napján? Eddig nem fordult elő ilyen. És ebben a hónapban már többször görcsöltem menstruáció nélkül is, igaz azok gyengék voltak. Keressek nőgyógyászt?
Szia!
Én ugyanebben a cipőben járok, ezért ha megjön, első nap, vagy amint görcsölni kezdek, beveszek 1 db 50mg-os Cataflamot. Ha ez kevés, egy óra múlva mégegyet. Ez teljesen elmúlasztja és nálam a vérzés erősségét sem befolyásolja. kb. 4-6 óra múlva megy ki a hatása, amikor ismét beveszek egyet. A hányás, rosszullét az erős görcs miatt van, de ha időben (nem amikor már nagyon görcsöl) beveszem a gyógyszert, akkor gyakorlatilag meg sem érzem. Az enyhébb napokon meg nem is kell szedni, elég a B6 vitamin. Én ezt tanácsolom, ha kipróbálod, azzal nem veszítesz. A görcsoldók nekem nem váltak be sajnos. Viszont a Cataflam a legerősebb, abból mindenképp csak annyit, amennyi szükséges, de egy nap legfeljebb 4-et. Nekem ezt nőgyógyász tanácsolta, de ha ez sem válik be, akkor fordulj orvoshoz vele, nem szabad félni tőle, mert később rosszabb lehet.
A nőgyógyásztól ne félj, meg tud vizsgálni úgy is, hogy nem tesz kárt benned. Csak mindenképpen mondd meg, hogy szűz vagy. Nagyon együtt érzek veled, én is végigkínlódtam a menzeszt 10-től 23 éves koromig. Volt, hogy elájultam a fájdalomtól, máskor egész napra ágyhoz kötött, borzalmas volt. Szülések után viszont szépen lassan elmaradoztak a görcsök. Nem mindenkinél van így, de ne aggódj, enyhülni fog. Nekem annó a Meristin vált be, most ha jól tudom az Algopyrinnek van M-es változata, ami jó rá, de a doki segíteni fog gyógyszert választani. Egész jó még ilyenkor a borogatás a pocakra, például egy forróvizes palackkal összekucorodni. Tapasztald ki, mi esik jól.
A tampontól nem lehet bajod, ha rendes időközönként cseréled. Ha valaki túl sokáig tartja bent (nem néhány óráról van szó) annak okozhat nagyon súlyos mérgezést, de ez tényleg ritka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!