Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Holnap megyek először nőgyógyá...

Holnap megyek először nőgyógyászhoz, válaszolsz a kérdéseimre?

Figyelt kérdés

2 hónapja nem volt menstruációm, ezért megyek. Ugye fog kérdezgetni, nem nekem kell mindent mondani? Mert tuti, hogy a felét elfelejteném. Pl. szőrösödök is, az utolsó menstruációm is csak pecsételő volt, előtte volt egy köztes vérzés, stb. Nem félek a vizsgálattól, csak a diagnózistól. :S De azért tuti, hogy zavarban leszek és nem jut eszembe majd a fele se... Ugye "számíthatok rá"? Nem kell, hogy minden spontán eszembe jusson?

A másik meg a szőrösség...Tudom, hogy nem érdekli a nőgyógyászt, de mégis... azért ennyire bozontosan nem szeretnék odamenni. 20 éves vagyok, nincs barátom, ezért nem szedem ott lent a szőröm. A nőgyógyász miatt nem fogom csupaszra borotválni, mert amúgy is kipattognék tőle.

A bikinivonalamat szedem, de ennyi. Gondoltam a hosszából vágok valamennyit, hogy azért igénytelennek mégse nézzen. De hogy csináljam, mennyire vágjam rövidre?

Bocs, ha van közte hülye kérdés, és köszönöm a válaszokat!

2010. nov. 29. 13:31
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Egyáltalán nem kell a bundáddal foglalkoznod, ha ügyetlenül vágod rövidre, még röhejes is lesz, úgyhogy tényleg ne nyúlj hozzá, a dokik komolyan nem foglalkoznak a szőrzettel.

Nagy vonalakban mondd el a panaszodat, ami kimaradt és számára fontos információ, azt ő úgyis megkérdezi. Néhány fontos dolgot bátran írj fel előre egy kis lapra és ne félj puskázni belőle, így biztosan nem felejted el elmondani, megkérdezni!

Mivel először mész nőgyógyászhoz, ezt mindenképpen említsd meg neki. Meg fogja kérdezni, hogy mióta (hány éves korod óta) menstruálsz, milyen hosszúak a ciklusaid, mennyire rendszeresek (a mostani panaszaid előtt), illetve, hogy mikor volt az utolsó menzeszed (a vérzés első napja). Ne lepődj meg, ha megkérdezi, hogy élsz-e nemi életet és esetleg, hogy hogyan védekeztek.

A legfontosabb, hogy mindenre őszintén válaszolj, csak így fog tudni segíteni.

Jobbulást!

2010. nov. 29. 13:46
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

1. írd össze a panaszaidat és memorizáld, hogy el tudd neki mondani a tüneteket, amúgy meg úgy is fog ő is kérdezni.

azt biztos megkérdezi mikor volt az utolsó mensesed. szóval nem kell izgulni, már az első tüneteidből ő tudni fogja még mire kérdezzen rá és val.szeg elküld hormonvizsgálatra.

2. ha bozontosan mész sem lesz semmi baj, nem nézik egyáltalán. sőt sok orvos inkább azért szól, ha csupaszon mész, mert nem éppen higiénikus. (bár esztétikus)

amúgy én 35 hetes kismama vagyok, ha akarnám se tudnám már leszedni a szőröm, úgyhogy mostanában dzsungel van ott lent és egyáltalán nem érdekli a dokit.

2010. nov. 29. 13:46
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Semmi gond, nem neked kell magadat diagnosztizálnod, ő azért ül ott. Te elmondod hogy ez a problémád, ő meg majd kérdezget dolgokat. Ha esetleg szokatlan tüneted van vagy ilyesmi, akkor azt megmondod, de mindenképp ő fog kérdezgetni. Ami a fazonigazítást illeti, hidd el látott ő már mindenformát . Ha akarod levágod ha nem, akkor nem. Hidd el, hogy neki mindegy, hogy Cindy Crawford fekszik fel, vagy a szomszéd hentes 100 kilós felesége. Úgyhogy nyugi:)
2010. nov. 29. 13:48
 4/6 A kérdező kommentje:

Jaj, köszönöm a kedves válaszokat! :)

Hát igen, arra én is gondoltam, hogy véletlen belevágok, aztán az már tényleg ciki lesz, ezért kérdeztem.

De akkor lehet, hogy hagyom a fenébe, bár így meg lehet, hogy túl cikinek éreznem, mert mindenhol azt olvasni, hogy milyen gáz, ha az ember nem szedi ott is a szőrt. Sokan az igényesség mércéjének tartják.

De akkor majd meglátom holnapig. A cetlis dolog meg jó ötlet, köszi! :)

A kismamának pedig sok boldogságot! :)

2010. nov. 29. 14:43
 5/6 anonim ***** válasza:

Kérdezi fog sok mindent. Mikor jött meg először, mikor volt az utolsó menzeszed, élsz-e nemi életet, mivel védekezel stbstb.

Utána megkérdezi van-e vmi panaszod.

Szóval ne aggódj, hogy vmi kimarad:)

"De akkor lehet, hogy hagyom a fenébe, bár így meg lehet, hogy túl cikinek éreznem, mert mindenhol azt olvasni, hogy milyen gáz, ha az ember nem szedi ott is a szőrt. Sokan az igényesség mércéjének tartják. "

Ez a szánalmas a mai világban. Én sem szedem le (egyrészt érzékeny a bőröm, és véleményem szerint egy normálisan karbantartott fanszőrzet még mindig esztétikusabb, mint egy vörös pöttyökkel és gyulladt szőrtüszőkkel teli szeméremdomb, másrészt a barátomnak jobban tetszik így).

De ahogy ezt az oldalt olvasgatom, néha tényleg olyan érzésem van, mint ha én lennék mutáns meg igénytelen.

Pedig az igénytelenség marhára nem szőrfüggő. Csak sokan azt hiszik, hogy vki nem borotválja csupaszra, akkor már mosni sem szokta, meg még tetves is biztos...

Engem nem érdekel, ha más leszedi, de ne szóljon már bele, és ne nevezzen igénytelennek azért, mert én nem teszem.

De hogy megnyugtassalak:

Voltam nőgyógyász mellett gyakorlaton. És bizony nem egy nő jött el szőrös nemi szervvel. Hidd el, az orvos nem vágott pofákat, és azután sem cikizte ki, miután kiment a rendelőből. Nem érdekli, nem az ő dolga.

Az már csak hab a tortán, hogy a szőr védelmet nyújt, csak ezt sokan elfelejtik.

2010. nov. 29. 14:57
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszi neked is!

Azt hiszem, meggyőztetek. :)

2010. nov. 29. 22:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!