Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Krónikusan szenvedek a hólyago...

Krónikusan szenvedek a hólyagom miatt, de most nagyon fellángolt a hurut. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Régóta szenvedek hólyaghurutban, és már krónikussá vált, mert az "aranyos" dokik semmit sem tudtak vele kezdeni, már minden lehetséges tenyésztést, vizsgálatot, UH-t, röngtent elvégezték. de most egyik óráról a másikra megint nagyon fellángolt, és ami miatt a legjobban ki vagyok borulva, hogy megint véreset pisiltem.:(:( nem tudok ma orvoshoz menni, mert holnap reggel vizsgázom, és muszáj itthon tanulnom, erről a vizsgáról semmi szín alatt nem maradhatok el. van egy tasak Monural porom, ami ilyen erős antibiotikum, vízzel kell összekeverni, és meginni. vegyem be ezt? nagyon félek. olyanok válaszát várom főleg, akik tapasztaltak ezzel a ronda betegséggel kapcsolatban, mit tehetnék elsősegélyként úgymond magamért?
2009. jan. 13. 14:11
 1/5 anonim ***** válasza:
66%
Annyira sajnállak, teljesen magamra ismerek a leírásodból. Hála Istennek nekem kb. 1,5 éve nem jött elő, de azelőtt havi rendszerességgel. Amíg nem szedtem rá valamit, addig kamilla ülőfürdőt vettem, és rengeteg folyadékot ittam. Pedig szabályosan féltem elmenni pisilni, de akkor is kell a sok folyadék, mert úgy könnyebben tisztulsz. A mai napig megérzem a hólyagomon, ha nem ittam aznap elég folyadékot. És lehetőleg teát, vagy vizet igyál. Fájdalomcsillapításra pedig nekem a no-spa vált be egyszerre két szemet is bevettem. Sok sikert a vizsgádhoz, és utána irány az orvos!
2009. jan. 13. 15:19
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia.

Neked is az ülőfürdőt tudom javasolni,ez garantált,eddig mkin segített,aki megcsinálta.

Vegyél patikában vagy drogériában 2 csomag 50 gr.-os cickafarkfüvet,2 csomag 50 gr.-os körömvirágot és 4 csomag 50 gr.-os kamillát.

Reggel rakd egy 10 literes lábasba a 2 csomag kamillát és a 2 csomag körömvirágot/2 csomag cickafarkfüvet.Öntsd fel színültig hidegvízzel és hagyd estig ázni.Miután este hazaértél forrald fel zubogásig,majd sűrű lyukú tésztaszűrőn szűrd bele a kádba vagy egy lavórba,és hígítsd annyira,hogy jó meleg legyen és bele bírj ülni,valamint ne lepje be a szívtájékodat.Csücsülj benne 25 percet,ha nagyon hűlne engedj bele még meleget,és ennyi.A már felhasznált teafüvet még egyszer ereszd fel vízzel,ez így 4 napra elegendő.És a lényeg:Cickafarkteát egy csipetnyit,és kamillát egy csipetnyit áztass le fél liter forróvízzel 10 percig majd szűrd le,és kortyold el,míg a kádban ülsz.NEm jó ízű,de NAGYON hatékony.Ha ez még nem elegendő,akkor csinálj még egy ilyen kúrát folytatólagosan,garantáltan segít!

Melody

2009. jan. 13. 17:11
 3/5 anonim ***** válasza:
6 éve szenvedek ezzel a problémával. Nagyon erős kamilla teát szoktam inni literszám, az előbb ajánlott ülőfürdő, rengeteg folyadék, akkor is ha horror a pisilés és végszükség esetén 2 nospa 1 algopirinnel. Ez tuti rendbe tesz egy időre. Ha elmúlott, használd a tőzegáfonya kapszulát, vagy idd az aloe Berry-t! jó még a tőzegáfonya lekvár is! Épp tegnap kezdődött nálam is megint.
2009. jan. 13. 21:17
 4/5 anonim ***** válasza:

A hólyaghurut egy baktérium okozta betegség, a kezeléséhez feltétlenül szükség van antibiotikumra. Leggyakrabban az első szem gyógyszer bevétele után akár egy órával is jelentősen enyhülhetnek a tünetek. Mindenképpen orvos írja fel! (Monural jó rá, csak legyen elég belőle, és megfelelő dózis.)

A fürdő és a tea nagyon jó kiegészítő kezelésként, javaslom én is.

A felírt gyógyszert az utolsó szemig be kell szedni, különben újra és újra fellobban a kór!

Sajnos visszatérő nyavalya lehet, vigyázz magadra, és megelőzésként is minden nap fogyassz sok folyadékot!

Nagyon remélem, jól sikerül a vizsgád, számolj majd be! :-)

2009. jan. 13. 21:21
 5/5 A kérdező kommentje:

Sziasztok! nagyon köszi a válaszokat, rendesek vagytok.

sajnos ez nálam már kb 1 éve tartó probléma, mint ahogy fent említettem, krónikus és időnként mint pl most, nagyon bedurvul. ami az antibiotikumokat illeti, már annyifélét beszedettek velem az orvosok, hogy hányingerem van tőlük. ja és tőzegáfonya kapszulát is szedek kúraszerűen, de úgy látszik, csodákra ez sem képes. rengeteg vizelettenyésztésen vagyok túl, de érdemi erdemányt egyik sem hozott. most iszom literszámra, löketszerűen a vizet meg a teát, holnapig hátha kihúzom valahogy.:S

2009. jan. 13. 22:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!