Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Segítene nekem valaki aki PCOS?!

Segítene nekem valaki aki PCOS?!

Figyelt kérdés
Nem mentem még orvoshoz, csak neten olvastam a PCOS-betegségről. Palyzsmirigyes vagyok, nagyon sokáig nem volt menzim de már egy éve helyreállították és azóta megjön, igaz nem rendszeresen de általába megjön. Mostanába viszont az a bajom, pár hónapja, hogy van olyan hogy egy hónapba többször vérzek napokat 1-2-3 napokat. Olvastam, hogy ez lehet tünete a PCOnak. Ami a leg aggasztóbb és az életemet teljesen tönkreteszi már, hogy szőrös vagyok, örökké járok gyantáztatni kozmetikushoz. (nyak, bajusz, áll)Lehet más bajvan?! Kérlek segítsetek nekem aki tud. Köszönöm
2010. nov. 17. 14:56
 1/10 anonim ***** válasza:
Erre vizsgálat nélkül senki nem tud neked válaszolni, aki igen, az kamuzik. Lehet hormonzavar, lehet ciszta, lehet valóban PCOS, látatlanban az orvos se tudja eldönteni. (Ha szedsz fog.gátlót, valószínűleg az okozza, nem jó, le kell cserélni.) Szerintem ez a vérezgetés aggasztóbb, mint a szőr. Először nőgyógyász, utána hormonvizsgálat, de lehet, hogy már a nőgyógyásznál választ kapsz a szőrproblémára is, ha ott néznek hormonokat.
2010. nov. 17. 15:03
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors választ. Igen a vérezgetés is elég nagy baj önmagában. Fogamzásgátlót 2 éve nem szedek, és még csak teherbe se estem.
2010. nov. 17. 15:15
 3/10 anonim ***** válasza:

Én PCOS vagyok. Nekem a tüneteim ezek voltak: vérzéskimaradás, bőrproblémák, elhízás. Egyetértek az elsővel, azt, hogy nálad személy szerint pontosan mi a baj, csak alapos endokrin kivizsgálással lehet megtudni. A szőrösödés magas tesztoszteron szintre utal a vérezgetés szintén valamilyen hormonális elégtelenséghez. Utóbbit én nem kötném PCOS-hoz, én még nem találkoztam ezzel mint tünettel a szakirodalomban, de lehet, hogy én olvastam figyelmetlenül.

Szóval egy biztos, orvoshoz kellene fordulnod. A tüneteidet sokminden okozhatja és a sikeres kezeléshez muszáj pontosan behatárolni, hogy hol a bibi!

Fel a fejjel! :)

26/N

2010. nov. 17. 15:20
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszi :) És a vizsgálatok amúgy mivel járnak?! Vérvétel, Nőgyógyász?
2010. nov. 17. 15:29
 5/10 anonim ***** válasza:

Igen, első kör a nőgyógyász volt a vérzéskimaradás miatt. Ő ultrahanggal megállapította hogy sok apró ciszta van a petefészkemben. Erről kapta a nevét a betegség is és amiatt van, hogy nem érik meg, válik tüszővé és reped meg havonta egy pete, hanem csak úgy ottmarad.

A nődoki adott beutalót endokrinológiára. Az endokrin kivizsgálás állt egy súlymérésből, EKG-ból, vérnyomásmérésből, meg egy áttapogatásból (pajzsmirigy, belső szervek, ilyesmi). Ehhez kapcsolódott egy részletes vérképelemzés hormonvizsgálattal és terheléses cukorvizsgálattal. Ebből kiderült, hogy nincs peteérésem, a tesztoszteronom felső határérték közeli, viszont a cukrom-inzulinom jó, vagyis inzulin-rezisztens nem vagyok. Ennek ellenére kaptam metformint, mert az segíti a fogyást és a peteérést is. Most fogyózom, eddig lement kb. 16 kiló. A vérzésem nem tudom, hogy áll, mert a súlyrendezés idejére (és a tesztoszteron miatt) a nőgyógyász fogamzásgátlót javasolt. Így az, hogy mi van a peteérésemmel és a ciklusommal csak akkor derül majd ki, ha abbahagyom a fog.gátlót. Addig meg bőszen fogyózom. :)

26/N

2010. nov. 17. 15:36
 6/10 A kérdező kommentje:
Értem :) Hát remélem engem is helyre tudnak tenni, és én is fogyni fogok akkor :) Köszi a választ sokat segített :) Mennyi gondunk van sajnos :( Hihetetlen!
2010. nov. 17. 16:56
 7/10 anonim ***** válasza:
PCOban nem tudok neked segíteni, csak a szőrösödéshez szeretnék hozzászólni. Nekem pajzsmirigy alulműködésem van. Mindenféle vizsgálaton átestem, és nem jöttek rá mitől szőrösödök sajnos. És az orvos azt mondta sajnos orvosilag nem tudnak vele mit kezdeni, próbálkozzak más módszerekkel, pl végleges szörtelenítés :(
2010. nov. 17. 20:55
 8/10 A kérdező kommentje:
Hát ez elég baj :( Annyira rossz így élni :( A végleges szőrtelenítés nagyon sokba kerül, és a kozmetikusom szerint nincs is olyan, csak egy darabig tudják eltűntetni. Én teljesen ki vagyok borulva ez miatt, mert nem vagyok csúnya nő, de ez miatt annyira gáznak érzem magam és semmi önbizalmam, pedig járok rendszeresen eltűntetni, de mégis mindig bennem van, hogy én "más" vagyok és egyre jobban zavar. :(
2010. nov. 17. 23:31
 9/10 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Én 22 évesen vagyok ilyen, jó ideig közeledni sem tudtam senkihez, mert szégyeltem. A mostani barátomnak sem mertem még elmondani, próbálok tenni ellene, hogy ne vegye észre. Sajnos nekem nagyon olyan :( nem csak pár száll. Én a végleges szörtelenítést akarom megpróbálni én is tudom hogy nem tart örökké, de hátha egész sokáig jó lenne, vagy utánna nem nőne vissza annyi. Én már annyimindent kipróbáltam, alternatív dolgokat pl méhpempő tabletta, de nem igazán segített semmi. Az orvosom nyugtatott, hogy ha kezelve van a pajzsmirigyem, akkor idővel kihullik, hát már 1,5 éve szedem rá a gyógyszert rendszeresen, az igaz hogy több nem lett, de kevesebb sem, most abban bízok, hogy a végleges után kevesebb nő vissza. Engem is nagyon elszomorít, hogy nem tudnak az orvosok sem mit kezdeni vele, pedig magán orvoshoz járok, így még azt sem mondhatom, hogy nem érdekli, mert rengeteget foglalkozik azzal, hogy vagyok. Az meg ,hogy egy ilyet nem támogat a TB azon meg merőben fel vagyok háborodva, mert kozmetikai beavatkozás, de könyörgöm, nem szilikon melleket akarok, meg felfújt szájat, hanem úgy akarok élni mint a többi nő. És ez igenis egészségügyi probléma már, ha egy nő már már úgy szőrösödik mint egy férfi és ráadásul ez pajzsmirigy mmiatt. Szóval, felháborít, hogy mennyire nem foglalkoznak az ilyen jellegű betegségekkel. És nem akarom azt, hogy ha olyan helyzetbe kerülök az életbe, hogy nem tudok vele foglalkozni pl. korházba kerülök vagy ilyesmi, akkor szégyenérzetem legyen, hogy én más vagyok. Én már teljesen bele vagyok betegedve lelkileg is, mert így élni nem lehet. Hiába mondják mások, ó csak pár szőrszál, igen ám neki nincs ilyen gondja. Sajnálom, hogy neked is ilyen problémákkal kell megküzdeni.
2010. nov. 18. 09:38
 10/10 A kérdező kommentje:
Húúú akkor lelkitársak vagyunk mindenbe. Pl én is így gondolom, hogy felháborító, hogy mennyit kell ilyenér fizetni akik pl meg elmennek pszihológushoz mert annyira kész vannak lelkileg mert kicsi a mellük nem tudom mennyivel olcsóbban meg tudják csináltatni orvosi papírral, lehet ezt kéne megpróbálni, a másik meg én is mindig azon gondolkodom ha kórházba mennék szülni vagy akármi másér vagy olyan helyre ahol nincs lehetőségem "rendbetartani" magam mennyire ciki. Nem érzem jól magam én sem egyál talán, és szoktam nézni a nőket ha közel állnak és elgondolkodom de jó neki, hogy nincs ilyen baja bárcsak nekem is így lenne stb.... Nagyon kész vok és ezért félek mindig új kapcsolatba is vágni, mert ha észreveszi mit szól stb..... úgy is talál olyat akinek nincs ilyen baja. Tényleg nem vok egy hú de gáz csaj de a legjobb sem, de ez miatt semmi önbizalmam sincs :( Meg hogy annyira vékony sem vok az is zavar és elég nehezen mennek le a kilók pedig én is csak 22 vagyok. Szóval ez az egész megagáz :(
2010. nov. 23. 23:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!