Segítene nekem valaki aki PCOS?!
Én PCOS vagyok. Nekem a tüneteim ezek voltak: vérzéskimaradás, bőrproblémák, elhízás. Egyetértek az elsővel, azt, hogy nálad személy szerint pontosan mi a baj, csak alapos endokrin kivizsgálással lehet megtudni. A szőrösödés magas tesztoszteron szintre utal a vérezgetés szintén valamilyen hormonális elégtelenséghez. Utóbbit én nem kötném PCOS-hoz, én még nem találkoztam ezzel mint tünettel a szakirodalomban, de lehet, hogy én olvastam figyelmetlenül.
Szóval egy biztos, orvoshoz kellene fordulnod. A tüneteidet sokminden okozhatja és a sikeres kezeléshez muszáj pontosan behatárolni, hogy hol a bibi!
Fel a fejjel! :)
26/N
Igen, első kör a nőgyógyász volt a vérzéskimaradás miatt. Ő ultrahanggal megállapította hogy sok apró ciszta van a petefészkemben. Erről kapta a nevét a betegség is és amiatt van, hogy nem érik meg, válik tüszővé és reped meg havonta egy pete, hanem csak úgy ottmarad.
A nődoki adott beutalót endokrinológiára. Az endokrin kivizsgálás állt egy súlymérésből, EKG-ból, vérnyomásmérésből, meg egy áttapogatásból (pajzsmirigy, belső szervek, ilyesmi). Ehhez kapcsolódott egy részletes vérképelemzés hormonvizsgálattal és terheléses cukorvizsgálattal. Ebből kiderült, hogy nincs peteérésem, a tesztoszteronom felső határérték közeli, viszont a cukrom-inzulinom jó, vagyis inzulin-rezisztens nem vagyok. Ennek ellenére kaptam metformint, mert az segíti a fogyást és a peteérést is. Most fogyózom, eddig lement kb. 16 kiló. A vérzésem nem tudom, hogy áll, mert a súlyrendezés idejére (és a tesztoszteron miatt) a nőgyógyász fogamzásgátlót javasolt. Így az, hogy mi van a peteérésemmel és a ciklusommal csak akkor derül majd ki, ha abbahagyom a fog.gátlót. Addig meg bőszen fogyózom. :)
26/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!