A barátotok/családtagotok/ismerősötök között van olyan aki azt hiszi, hogy a hüvelygomba nemi úton terjed?
Lassan inkább el se mondom senkinek, sajnos én elég fogékony vagyok rá pedig igyekszem megelőzni (pamut-nem szűk ruhák, nem nagyon járok strandra, nyilvános wc-t igyekszem mellőzni, tisztálkodom rendesen), mégis viszonylag gyakran van és futkoshatok nőgyógyászhoz.
Egyes okosok szerint ebből kifolyólag qrva vagyok, mert ott lent szerintük csak akkor lesz beteg valaki, ha b*szik fűvel-fával. Pedig lassan egy éve se barátom, se senkim. A volt barátom is azt hitte hogy megcsaltam, amikor egy közös nyaralás után elkaptam valamit.. a nagymamák okoskodásáról nem is beszélve..
Én nem azt mondom,hogy a hüvelygomba csak nemi úton terjedhet,mert így nem igaz.De sokszor nemi úton kapjuk el.Én például amíg a férjem nem kezeltette magát a gombával,engem állandóan visszafertőzött hiába használtam kúpot,kenőcsöket..Az a gond,hogy a legtöbb férfi nem is tudja,hogy vissza tudja fertőzni a barátnőjét,mert nekik nincs tünetük.
De el lehet kapni a gombát rossz minőségű fehérneműtől,nyilvános Wc-ről,strandról vagy csak egyszerűen mindig is benne lappang az emberben és egy kiváltó ok miatt előjön..
Ne foglalkozz velük, inkább azzal foglalkozz, miért nem bírsz tőle megszabadulni. Ez nem fogékonyság kérdése, valami okozza. Néhány példa:
-tisztasági betétek (főleg az illatos)
-intim lemosók, törlőkendők
-antibiotikum
-fog. gátló (mondjuk ha nincs barátod, gondolom, nem szeded)
-nemespenészes sajtok
-rejtett cukorbetegség, magas vércukorszint
-candida
De lehet, hogy nőgyógyászt kéne váltanod.
Most váltottam nőgyógyászt.
Van a családomban cukorbeteg, szóval lehet, hogy amiatt lesz, intim lemosót nem használok, tisztasági betétet is ritkán, esetleg a rendes betét lehet az oka, tampont is alig használok.
Utálom az ilyen hülye parasztokat.. --"
13 éves vagyok és mégis hüvelygombám van. Éppen harcolok ellene canestennel. De nem igaz,h egyes bunkó parasztok ezt gondolják. 13 évesen,hogy a francba élnék nemi életet? --"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!