Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hogyan állapíthatom meg, hogy...

Hogyan állapíthatom meg, hogy csomót érzek e a mellembe, vagy csak egy mirigyet?

Figyelt kérdés

Elég kicsi a cicim, ezért elég könnyű kitapintani a mirigyeket, most azonban nagyon megijedtem, mert szerintem csomót érzek, bár nem tudom biztosan, ha valaki tudná mi alapján lehet megkülönböztetni, kérem írjon. Örülnék ha nem kéne orvoshoz mennem:/

Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszokat!!

2010. nov. 11. 16:16
 1/10 anonim válasza:
Sok mell - és főleg az aprók - nagyon mirigyes állományúak. Ha VÁLTOZÁST érzel a régebbi tapintáshoz képest, az gyanús, de tényleg menj el inkább orvoshoz.
2010. nov. 11. 16:21
 2/10 anonim ***** válasza:
Na ez az amit én sem tudtam soha. Inkább elmegyek dokihoz. A dokim mondta,hogy jó dolog az önellenőrzés, de a nők 70%-a nem tudja magát rendesen megvizsgálni és hogy inkább legyen valaki hipohonder és menjen el megnézetni, mint hogy ne vegyen észre magának valamit, ami ott van!
2010. nov. 11. 16:21
 3/10 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a gyors, és hasznos válaszokat!!:) Szerintem is jobb lesz ha egy szakértő nézi meg, remélem csak zsírcsomó vagy mirigy..
2010. nov. 11. 16:23
 4/10 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy a mirigyeket mindkét két mellben kb ugyanott ki lehet tapintani szimmetrikusan.
2010. nov. 11. 16:26
 5/10 A kérdező kommentje:
Nem tudom, lehetséges. Most azért ijedtem meg, mert ez más.. nem "áll úgy össze a többivel" hanem mintha külön állna..
2010. nov. 11. 16:28
 6/10 anonim ***** válasza:
Szerintem is jobb ha orvos látja. Legalább ő megtanít a mell önvizsgálatára.
2010. nov. 11. 17:09
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!:)
2010. nov. 11. 17:16
 8/10 anonim válasza:

Nekem van csomóm nem is egy. Én is magamnak vettem észre és én is megijedtem. Lényeg, nekem mondjuk nagyobb mellem van de teljesen körülhatárolt a csomó, kicsit keményebb, van kisebb és nagyobb is. Mindenképp menj el dokihoz, és mindenképp nézze meg a melled, tapintásra is.

Én évente megyek ellenőrzésre, mell ultrahanggal szépen meg tudják nézni, nődoki utalhat be ilyenre.

Egyszer egy másik dokihoz mentem, az meg felháborodva közölte velem mit parázok fiatal vagyok nem kell beképzelni. Jól elküldtem a francba, nem képzelek én be semmit ott van a papíron kerek perec adjon beutalót ellenőrzésre.

Ezzel csak azt akartam mondani, nem tréfa dolog, menj el és ne hagyd magad. Nézzék meg rendesen.

26/l

2010. nov. 11. 18:24
 9/10 anonim válasza:

Ja, utolsó vagyok, és szerintem így vizsgáld: feküdj le az ágyra egyik kéz fenn fül mellett fekszik, másik kézzel hónod aljátol szép lassan kis nyomásokkal vizsgáld végig a területet. Ahol érzni véled a csomót próbáld megkeresni a határokat.

Ne aggódj nem lesz gond, de nézesd meg mindenképp...

2010. nov. 11. 18:27
 10/10 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszodat! Én is féltem hogy nem vennének komolyan, nincs túl jó tapasztalatom dokikkal, meg attól féltem hogy azt mondják, ilyen fiatalon nem kell ezzel foglalkozni dehát könyörgöm.. az én életem, az én egészségem.:)

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a választ!:)

2010. nov. 11. 20:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!