Fogamzásgátló abbahagyása után mennyi időre rá jön meg az első menstruáció?
Kb. másfél éve szedek fogamzásgátlót, ezalatt kb 4 felét, mert PCOS-em van és mindig ezt írta fel a doktornő. Ugy döntöttem, megmondom neki, hogy nem szeretném többet szedni, kipróbálnék valami mást, természetesebbet. De nagyon félek a mellékhatásoktól. 1-1,5 hónapja vettem be az utolsó bogyót, a tegnap pedig meg kellett volna jönnie. Régebb nagyon rendszertelen volt, örököltem is meg hát ugye a pcos de a tabletta úgy helyrehozta, hogy max 5 napot késett, ami nálam nagy szó éves kimaradások után. Normális, hogy most kimarad? És meddig maradna ki? Baj, ha többet nem szeretném szedni? Nagyon rosszakat olvastam róla, és tapasztalatokat és meghallgattam, senki sincs róla jó véleménnyel, és nem akarok 18 évesen meddő lenni.
Előre is köszönöm a válaszokat!

A pcosnél a fogamzásgátló kimondottan ellenjavalt, ront rajta. Megjöhet 1-2 vérzés, de mivel előtte is gond volt vele ez csak rosszabb lesz.
A pcost endokrinológus segítségével, diétával, sporttal és ch anyagcserét segítő gyógyszerrel kell kezelni.
A dokid egy elavult, magát 30 éve nem képező kókler.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!