Ma rendkívül erősre váltott a menstruációm: órán belüli cseréktől átázás, tenyérnyi alvadt vér. 46 éves vagyok. Mostanra valamelyest gyengült, de még mindig erős. Ez normális jelenség ebben a korban?
Figyelt kérdés
ma 19:25
1/7 anonim válasza:
Eddig rendszeres volt a ciklusod?
Barátnőm akkor járt így, mikor elkezdett neki kimaradozni, utána meg néha így "jött meg".
Neki kiderült, hogy mióma okozta (elvileg sokaknál a változó korban jellemző ez).
Egy nőgyógyászati ultrahangra elugorhatsz a biztonság kedvéért.
2/7 anonim válasza:
Ebben a korban már előfordulhatnak érdekes dolgok. Ilyen az élet.
3/7 A kérdező kommentje:
Most is rendszeres, csak mellé brutálra váltott. Itt nem kimarad, hanem belehúz...
ma 20:01
4/7 anonim válasza:
Lehet a változókor kezdete. Ha ezután rendszeresen ilyen, akkor elmennék soron kívül is nőgyógyászhoz, mert az extrém erős vérzés ha évekig fennáll, akkor azért okozhat panaszokat.
5/7 anonim válasza:
Nekem is rendszeres, de az utóbbi 1-2 évben “bedurvult”. Kegyetlen görcsök és darabos vérzés jelentkezett. De szerencsére mindig csak az 1. napon van ez. Már őszintén várom, hogy végleg elhagyjon engem ez a kín!…. (50 éves vagyok)
6/7 anonim válasza:
Lehet a változókor kezdete, de ahogy írta az egyik válaszoló mióma is lehet. Anyukámnak is ilyen vérzése volt, brutál erős, kiderült, hogy mióma okozta. Neki ki is vették a méhét.
Persze nálad nem biztos, hogy ez miatt van. Egy nőgyógyászati ultrahangot csináltass mindenképp.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. A változókort kezdem látni: vékonyodik a bőröm, fogy az izmom, váratlanul izzadok...Szép lesz... Mindenkinek nagyon jó egészséget kívánok!
ma 21:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!