HPV 16 miatt lehet régóta fennálló folyás?
Baktériumot, gombát nem mutat ki soha a tenyésztés
Lassan 2 éve fennálló problémáról van szó, a mostani rákszűrésen viszont kóros hámelváltozás lett az eredmény
HPV 16-ot mutatott ki a tipizálás
Okozhatja ez az állandó folyást?
Kapcsolatom nincs is emiatt évek óta, mert nem merek így ismerkedni, míg fenn áll a probléma
A nőgyógyász annyit mondott, hogy várjam meg a következő rákszűrést
Közben azt olvasom mindenhol ,hogy ilyen esetben már kimetszés lenne szükséges
Hüvelyflóra helyreállítást próbáltam, kúpokat, gélt
Semmit nem hat. Mit tudnék tenni?

Nem kell rögtön kimetszés, még simán változhat pozitív irányba (amennyiben a vírus még nem épült be a sejtekbe, ezt CINtec vizsgálattal tudják megállapítani, ha az negatív, minden oké) . Nekem a Colpofix hüvelygélt ajánlották, használtam is. A kontroll már szerencsére negatív lett, nem mutatott elváltozást a citológia.
Nekem is HPV 16 van, de folyásom nincs. Nem tudom, okozhat-e ilyesmit. Az nem jelent semmit, hogy 2 éve fennáll a problémád, és csak most mutatták ki a HPV-t, mivel simán hordozhattad. Valaki úgy gyógyul ki belőle, hogy sosem tudja meg, hogy fertőzött volt. A te, illetve az én esetemben is azért derült ki, mert elváltozást okozott. Arra, hogy összefügghet-e a két tüneted, a nőgyógyásznak kellene tudnia választ adni.
Államiban voltál? Azoktól ne sokat várj...:/ Sajnos itt nem elég, hogy fizeted a TB-t, perkálni kell a magánrendelőkben, ha normális és szakszerű orvosi ellátásban szeretnél részesülni.
És neked a negatív előtt milyen eredményed volt a citológián? Mert nekem asc-h. És mennyi idő telt el, mikor a kórosból negatív lett?
Igen, államiban, de akkoriban, mikor elkezdődött a folyás, magánnál kezdtem, kettőnél jártam, de az egyik nagyon bunkó volt, a másik meg összeveszett velem, hogy márpedig ez gomba (nem az, az eredmények is megmutatták :D)
Mindezt nem olcsón.

Nekem LSIL volt, ami egy enyhe hámelváltozás. A citológia emiatt P3 volt. Fél év múlva mentem kontrollra, az idő alatt 3x3 doboz Colpofixet felhasználtam.
Én a helyedben megcsináltatnám ezt a CINtec vizsgálatot (nem tudom, államiban is van-e, de magánban sem volt vészes, 13 ezer, ha jól emlékszem). Az fixen kimutatja, hogy van-e esély a javulásra, vagy mindenképp ki kell metszeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!