Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » A petefészek mennyire tud fájni?

A petefészek mennyire tud fájni?

Figyelt kérdés
Fiú vagyok

febr. 2. 17:06
 1/3 anonim ***** válasza:

?

Egy egészséges petefészek nem fáj.

Valami elváltozás okozta fájdalom pl ciszta az egyén függő, de a fájdalmat amúgy is nehéz úgy leirni hogy a "mennyire" kérdésre válaszoljon, mindenkinek más a fájdalomküszöbe.

Tudod konkretizalni a kérdésed?

febr. 2. 17:26
 2/3 A kérdező kommentje:
Úgy értem, a többi szervhez képest, epe, vese. Van olyan eset, mint az epekő, vesekő?
febr. 2. 18:08
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Kő nincs a petefészekben. A legjellemzőbb petefészek betegségek:

-petefészek ciszta - van akinek úgy van hogy nem is tud róla, van akinek nagyon fáj. Megrepedés esetén görcsöket okoz, igazán fájdalmas

-endometriózis - szintén, van aki nem tud róla hogy van neki, van akinek erős fájdalmat okoz. Ez máshol is lehet, sok tünete van

-rák - ez is nyilván elég fájdalmas

Ezek mindegyike széles spektrumon mozog milyen fájdalmat okoz. Nekem egyszer repedt cisztám, az borzalmas volt, alig tudtam állni. Endometriózisom is van, az is okoz fájdalmat, de nekem nem annyira erősek a tüneteim, ez okozhat ájulást is durva esetekben, illetve egy krónikus fájdalom, ami többnyire a ciklustol függően okoz kisebb-nagyobb fájdalmakat. Szexuális együttlét és bélmozgások is triggerelhetik, ezek is válhatnak fájdalmassá endometriózis miatt.

Ezen kívül vannak más betegségek is, amik a petefészket érintik és fájdalmasak lehetnek.

febr. 2. 18:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!