Rövid ciklus, hosszú menstruáció?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Kb az elmúlt 2 évben elkezdett fokozatosan rövidülni a menstruációs ciklusom hossza és hosszabbodni a menstruáció. A teljesen átlagos 28 nap-5 nap-ból két év alatt ott tartok, hogy 25 napos a ciklusom, a 16. napon ovulálok, tehát csak 9 nap a luteális fázis és 10 napig menstruálok.
Nőgyógyásznál voltam 3x is tavaly augusztus óta, nem vagyok előrébb. Mi okozhatja?
ma 19:07
1/3 anonim válasza:
A 10 napnak az elején pecsételés van? Tehát napok kellenek hozzá míg beindul az élénk piros színű vérzés? Ha igen, akkor ez progeszteron hiány, vagy más néven sárgatest elégtelenség.
2/3 A kérdező kommentje:
Nem, piros élénk színű vérrel jön meg, nincs pecsételés. Ma pl a 9. napon vagyok és még mindig piros, rendes menstruációs vér, mennyiségre kb, mintha a harmadik napon lennék.
ma 21:16
3/3 anonim válasza:
Akkor gondolom miómát nem láttak legutóbb. Még az okozhat ilyet, ha nagyon megvastagszik a méhnyálkahártya. Hormonokat lehet néhetni esetleg laborban, bár sokszor az se jelez semmit, de probléma mégis van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!