Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Eü küret után most jött meg a...

Eü küret után most jött meg a menstruációm, ami elég erős, és darabos, nem tudom, hogy ez mennyire normális?

Figyelt kérdés

Dec 20-án volt eü kaparásom, ami után kb.10 napig rózsaszínes folyásom volt.

Tegnap megjött a menstruációm,ami erős, és darabos is...(nekem darabos szokott lenni, de most mintha több és nagyobb darabok lennének.

22-re kaptam csak időpontot, a szövettan eredménye most lett meg.

#erős menstruáció #küret után első menstruáció
jan. 9. 17:50
 1/9 anonim ***** válasza:
És mi a szövettan eredménye?
jan. 9. 17:57
 2/9 A kérdező kommentje:
Sajnos nem igazán értek hozzá, de amit eddig ki tudtam venni, hogy hormonális eredetű... (elhúzodó menstruációs vérzés miatt kellett a küret, változó korban vagyok (47 éves )
jan. 9. 18:00
 3/9 anonim ***** válasza:
Gondoltam bemásolod, mert lehet, hogy én meg értem...:D
jan. 9. 18:01
 4/9 A kérdező kommentje:

:-)))

Aranyos vagy!

Még nem másoltam ilyesmit, de probálom!

jan. 9. 18:12
 5/9 A kérdező kommentje:

Mikroszkópos leírás:

I. A kismennyiségű cervicalis kaparékként küldött minta sorozatmetszeteiben véralvadék és véralvadékkal keveredett

cervicalis nyák, Naboth-cysta váladék mellett felületesen endocervix mirigyfoszlányok és összefüggő mirigyhámrészletek voltak megfigyelhetőek kóros eltérés nélkül.

II. A közepes mennyiségű endometrialis kaparékként küldött minta sorozatmetszeteiben véralvadék mellett vérzésesenszétesett, lelökődőfélben lévő, a stromában granulocytás infiltrációt mutató, összeesett inaktív mirigyeket tartalmazó,

menstruációs jellegű endometrium foszlányok mellett kisebb-nagyobb lemezekben olyan endometrium részleteket látunk,

melyekben a stroma-mirigy arán megtartottsága mellett a stroma-mirigy kép nem teljes mértékben kongruens, a mirigyekfejlettsége elmarad a praedecidualis átalakulást mutató stromáéhoz képest. Ezen fragmentumok metszeteibenszűklumenű, néhol kissé kanyargós, helyenként teleszkópszerűen önmagába invaginálódó, alapvetően proliferatios

jellegű mirigy átmetszetek mellett lekerekedett sejtekből álló, kiterjedten oedemás, foltokban bevérzett alapállomány volt

megfigyelhető, melyben stromális lymphocyták és spirál arteriola átmetszetek is megjelennek. Ezen kívül fibrinthrombusok jelenléte, néhol kezdődő vérzéses szétesés, granulocytás infiltratio is látható. A látott szöveti kép zavart

proliferatiojú endometriumot reprezentál, hormonális dysfunctio jeleit hordozza.

Kórszövettani dg.:

I. Szabályos endocervix mirigyhám részletek. Dysplasia, malignitás nem látható

II. Zavart proliferatiojú endometrium részletek, hormonális dysfunctionak megfelelő szöveti kép mellett vérzésesenszétesett, lelökődő félben lévő endometrium fragmentumok (megvonásos vérzés, szöveti jelei). Hyperplasia, atypia,

malignitás nem látható.

jan. 9. 18:13
 6/9 anonim ***** válasza:

Igen, ez egy jóindulatú szövettani lelet. A hormonális diszfukcióba pedig belefér, hogy megint vérzel.

Ha normál idő alatt lezajlik (a szokásos menzesz ideje alatt), akkor elég a 22-ei időpontra menned, ha elhúzódna vagy nagyon erősen véreznél, akkor menj vissza az intézménybe, ahol a műtétet csinálták.

jan. 9. 18:16
 7/9 A kérdező kommentje:

Nagyon kedves vagy, most megnyugtattál kicsit, köszönöm szépen!

A folyamatos darabos vérzés is belefér még?

jan. 9. 18:18
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Bele. A küret során csak a nyálkahártya egy részét kaparják le, a hormonális diszfunkciót nem oldja meg.
jan. 9. 18:24
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!!
jan. 9. 18:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!