Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mit tehetnék(?)

Mit tehetnék(?)

Figyelt kérdés

Kérlek segítsetek, mert már nem bírom tovább.

Próbálok röviden fogalmazni.

Tavaly áprilisban összeszedtem egy állítólagos (legalábbis a nőgyógyász azt mondta, de meg se vizsgált) felfázást. Nagyon rossz volt, végeztem, egyfolytában fájt és a WC-ről nem tudtam felàllni, mert egyfolytában az az érzésem volt, hogy ott bent van még valami ami ki kell jöjjön. Két/három hónapig(májusig/ júniusig) szenvedtem vele, mert alig találtam nőgyógyászt. A lényeg hogy így fel egy ilyen egy alkalmi antibiotikumot és az rendbe is tett. Most december elején megint felfáztam, ugyanazokkal a tünetekkel. Két hétre rá kaptam szerencsére időpontot a nőgyógyásznál. Megint felírta ugyanazt az antibiotikumot, beszedtem es nem használt. Utána a család orvosom is fel egy másikat(amit egy nap 2szer kellett szedjek, 1 hétig), viszont az sem segített. A tüneteim egyre rosszabbak es senki nem tudja mit csináljon velem. Már nem végzek, de az az érzésem van mintha a hólyagom fel akarna robbani, es ami a legjobban zavar, az az érzés hogy mindig ott bent van valami, de ha WC-re megyek akkor csak kevés jön vagy semmi, vagy ha sok is, akkor is van egy olyan érzésem hogy ott még van valami ami ki kell jöjjön. Ma például nagyon fehér folyásom volt, ilyen krémszerű. De nem szagos.

Kérem ha valaki tud, akkor segítsen, mert már tényleg nem bírom. Majdnem egy éve szenvedek már vele. Még ha május/június után elő is jött utána vettem be mannózt és az segített. Viszont mostmár tényleg semmi nem segít. Még az antibiotikum sem. Az életkedvem is teljesen el van menve, mert semmit nem tudok csinálni. Szerdán lesz még egy időpontom a nőgyógyásznál, de már ők is azt mondták, hogy semmit nem tudnak csinálni.

A válaszokat előre is köszönöm.

19L

tegnapelőtt 18:51
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
A krónikus/recidiv cystitis nem a nőgyógyászra tartozik, hanem az uológiára. Ha a megfelelő helyen kezelteted a problémát, akkor még lehet megoldás is lesz rá...
tegnapelőtt 18:54
 2/8 anonim ***** válasza:
Nem lehet, hogy egészen más a (fő) gond?
tegnapelőtt 19:15
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Vizelet tenyésztés volt? Mert ha nem, úgy nem is lehet célzott antibiotikumos terápiát kapni. Ha mész urológushoz, kérdezz rá esetleg, hogy lehetne-e egy vizelet tenyésztés, hacsak ő maga nem javasolja.
tegnapelőtt 19:50
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Hát ez sok minden lehet. Kellene egy fullos vizelet vizsgálat urulógián, vese ultrahanggal. Ha ott semmit nem látnak, akár egy std szűrésre is érdemes elmenni, sok nemi úton terjedő betegség is okozhat vizelési panaszt.
tegnapelőtt 21:35
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem nőgyógyászhoz kell menned, neki nem ez a területe, hanem urológiára...
tegnapelőtt 21:46
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
A felfázás egy húgyúti fertőzés. És egyébként a nevével ellentétben semmi köze a hideghez. Olvass utána a "nászutas betegség" kifejezésnek. Ott leírják hogyan is keletkezik az esetek többségében ez a típusú fertőzés. Röviden menj el pisilni minden szex után. Azzal megakadályozható. Ez egyébként (ahogy már más is írta) nem nőgyógyászati probléma hanem urológiai. Nekem a legelső jelnél a tőzegáfonya kapszula a medveszőlő tea és a mezei zsurló tea meg szokta oldani pár nap alatt. Szerencsére eddig egyszer sem kellett rá antibiotikumot szednem. Pedig 2-3 alkalommal már előfordult felfázás életem során.
tegnapelőtt 21:57
 7/8 A kérdező kommentje:
Minden szex után az első dolgom, hogy WC-re megyek es utána egyből tusolok is(még ilyen nemi szerv mosót is vettem, hogy az ne legyen probléma). Egyfolytában iszom a vese es hólyag teát, vagy cickafarok teát(mamám azt mondta, hogy ilyen ügyekben ez jó) es bele is szoktam ülni. Mármint főzök fel egy nagy lábasban vizet cickafarokkal, beletöltöm a kádba és beleülök. Van amikor segít, van amikor nem. De úgy igazán hogy elmúljon, ez alkalommal semmi nem segített.
tegnapelőtt 22:48
 8/8 anonim ***** válasza:

Menj el urológushoz.

Nőgyógyászatnak nem feladata a húgyúti fertőzést kezelni - a cickafark meg melegvizes fürdő pedig persze, hogy lószrt nem ér egy fertőzésre.

Arra célzott gyógyszeres kezelés kell a vizeletvizsgálat után.

tegnap 11:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!