Hogyan szabaduljak meg a Candida gombától intim területen?
Már lassan három éve megvan. Mikor észrevettem 12 éves lehettem, először nem tudtam hogy ez egy betegség, azt hittem normális. Már megvolt másfél éve mikor láttam egy videót arról hogy mik a gomba tünetei és az összes egyezett. Elmentem nőgyógyászhoz aki megállapította hogy candidám van. Felírt egy krémet meg antibiotikumot, de egyik sem mulasztotta el (az étrendemen nem változtattam).
Nem sokkal később egy másik orvosnál voltam aki ugyanezt a kenőcsöt és gyógyszert felírta, valamit mondott hogy túl fiatal vagyok ahhoz hogy mosást végezzenek el (nem emlékszem pontosan). A betegségem azóta sem múlott el és félek hogy kóros emiatt már nem is fog. Nem tudom mit tehetnék, hogy van e valami tabletta vagy kúra (esetleg a kettő egyszerre) ami teljesen megszűntetné/elmulasztaná. Kérlek segítsetek!!!
Helyi gombaellenes gyógyszereket vény nélkül is kaphatsz a patikában, ezekkel tudsz próbálkozni, némelyik után a hüvelyflóra helyreállítása is szükséges lehet. Egy-egy kúra után legalább egy menzeszt szerintem célszerű megvárni a következővel. Érdemes egy orvoshoz visszajárnod és megbeszélned vele, hogyha a gyógyszer nem hatott vagy nem volt elég erős. Vannak más hatóanyagok is és szájon át szedhető gombaellenes gyógyszerek is.
Ügyelj rá, hogy a fenekedet hátrafelé töröld és ne használj tangát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!