Menstruáció elmúlása után még 7-10 napig tartó barnázás oka mi lehet ?
Figyelt kérdés
3,5 éve szültem császárral, rendszeresen járok szűrésre. Utobbi látogatásomkor nyáron doktornő mondta, hogy a méhem egy részen rosszul van összeforrva, ezt most mondta először, de hogy ez nem akadály a gyermekvállalásban, és hogy ez nem olyan szintű, hogy össze kellene varrni a méhemet újra. Említette azt is, hogy hogy ilyen problémával menszesz utáni barnazásra szoktak panaszkodni. Nekem akkor még nem volt ilyen problémám, menszesz utáni 3-4 napos barnázást még normálisnak tartottam. De azóta már 7-10 napig tartó barnázásom van. Lehetséges, hogy tovább ,,szakadt,, a méhem? Újévben el fogok látogatni orvoshoz. Már kezd aggasztani a dolog.dec. 28. 09:41
1/5 anonim válasza:
Nem szakadt tovább, de attól van, amit a doktornő is mondott. Gondolom elmagyarázta, hogy ott van egy kis tasak, amiben meggyűlik a vér, és a vérzés után onnan folydogál kifelé. Nem nagyon fognak tudni vele mit kezdeni amúgy. Vagy ciklusgátlást lehet alkalmazni (tabletta, hormonos spirál), de ha gyereket akarsz, az nyilván nem jön szóba.
Egyébként sajnos ronthatja a fertilitást is, de első körben meg kellene próbálni teherbe esni, ha az a cél. Műteni csak akkor érdemes, ha spontán nem jön össze, de még úgy is vita van arról, hogy a műtét vagy az IVF előnyösebb, mivel egyelőre hosszú távú vizsgálatok nincsenek erről.
2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat, a doktornő ennyire részletesen nem magyarazta el, csak azt mondta, hogy rosszul van összeforrva, de ez nem akadályoz abban hogy teherbe essek, kérdeztem hogy van e teendő vele, azt mondta hogy az én esetemben nem olyan a helyzet hogy műteni kellene, de hogy szoktak rosszabbakat műteni. Babán próbálkozunk, de úgy néz ki nem lesz olyan egyszerű mint az elsőnél.
dec. 28. 16:58
3/5 anonim válasza:
Nem tudom hány éves vagy, de próbálkozzatok a javasolt ideig (35 év alatt 1 év, 35 év felett 6 hónap), ha addig nem jön össze, akkor érdemes tovább gondolni a dolgot. Utána vagy IVF irányába kell menni, vagy ha kifejezettek a panaszok, akkor a műtéti megoldást választani. Hogy a teherbeesés szempontjából melyik az előnyösebb, az ugye kétséges.
4/5 A kérdező kommentje:
34 éves vagyok, 2 hónapja próbálkozunk csak sikertelenül. Első baba elsőre összejött.
dec. 29. 11:57
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!