Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Nőgyógyászati HPV vírus...

Nőgyógyászati HPV vírus eredménye pozitív, mit jelent?

Figyelt kérdés

HPV 53: pozitív (kópiaszám: 0,063 - közepes)

Ez mit jelent? Beteg vagyok és fertőző és megfogok halni?

ma 12:54
 1/8 anonim ***** válasza:
55%

Igen, meg fogsz halni, de remélhetőleg 70-80 év múlva.

A pozitív azt jelenti, hogy találtak azt, amit kerestek. Ez esetben HPV fertőzött lehetsz. Megnyugtatásul annyit, hogy az emberek kb 80%-a átesik rajta, úgy hogy nem veszi észre, és spontán gyógyul. Az immunrendszered kellene erősíteni. Javaslom, hogy az orális szexet mellőzzétek, amíg nem vagy negatív.

ma 13:07
 2/8 anonim ***** válasza:
35%

A HPV pozitív az a méhnyakrák és nem fog magától elmúlni. Fél évente kötelező a rák szűrés. Tudom, mert nekem is az van, csak alacsonyabb értékű, mint a tiéd.

Ne itt gyakorin kérdezz, h mi legyen vele, hanem a nőgyógyászodat!

Itt csak kanapé "orvosok" vannak.

ma 13:31
 3/8 anonim ***** válasza:
55%

Kimásoltam, mert tényleg vannak kanapé orvosok: A pozitív HPV (humán papillomavírus) teszt nem feltétlenül jelenti azt, hogy valakinek méhnyakrákja van. A HPV egy gyakori vírus, amely sok esetben önmagától elmúlik anélkül, hogy bármilyen egészségügyi problémát okozna. Azonban bizonyos magas kockázatú HPV típusok hosszú távú jelenléte a szervezetben növelheti a méhnyakrák kialakulásának kockázatát2.

A pozitív HPV teszt azt jelenti, hogy a vírus jelen van a szervezetben, és további vizsgálatokra lehet szükség a méhnyak sejtjeinek állapotának ellenőrzésére. A rendszeres szűrővizsgálatok, mint például a Pap-teszt, segíthetnek azonosítani az esetleges rendellenes sejtelváltozásokat, amelyek időben történő kezeléssel megelőzhetik a méhnyakrák kialakulását.

ma 13:43
 4/8 A kérdező kommentje:
A kiértékelést a doktornő majd feltölti az oldalra, de ez is kb 3 hét. Az EESZT oldalra ezt meg most láttam.
ma 13:47
 5/8 anonim ***** válasza:
70%
ORVOST kérdezz, a VALÓ életben! Vagy inkább hiszel NAGYIMAMI78 -nak vagy Tommy22G kommentelőnek a kifőzde konyhájáról?
ma 13:51
 6/8 A kérdező kommentje:
Az előző válaszom az, hogy miért itt kérdeztem. Ezt most töltötték fel az EESZT oldalra, míg a kiértékelésre a doktornő 3 hetet mondott. Megláttam, hogy pozitív és nyilván beparáztam
ma 13:55
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Azt jelenti, hogy HPV-s vagy. Olvass utána a neten, szerintem többre mész...
ma 14:12
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

A hpv több típusa is van, van ami szinte ártalmatlan és van ami veszélyesebb. Ha a citológia még jó, akkor immunerősítés ezerrel, gyakrabban szoktak szűrést javasolni. Ha már okozott elváltozást akkor szokott kisebb műtét következni. Ha rendszeresen jársz szűrésre, és betartod azt amit az orvos javasol, nem lesz baj. Bár ha jól tudom, ebből kigyógyulni nem lehet. De kordában lehet tartani, hogy ne okozzon elváltozásokat. :)

Ne idegeskedj, minden rendben lesz!

ma 14:45

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!