Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mitől lehet fehéres édeskés...

Mitől lehet fehéres édeskés szagú hüvelyváladék?

Figyelt kérdés

Nem jött meg egyelőre a menstruációm,de édes szagú hüvelyvàladékom van,az utóbbi 2hónapban tapasztaltam,mitől lehet?

Terhességi tesztem negatív

dec. 17. 19:42
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:

A fehéres, édeskés szagú hüvelyváladék oka lehet gombás fertőzés (candidiasis) vagy normális hormonális változás. Ha a tünetek fennállnak, érdemes orvoshoz fordulni a pontos diagnózis érdekében.

Tapasztal viszketést vagy égő érzést a hüvely környékén?

Volt bármilyen változás az étrendjében vagy életmódjában?

Szokott rendszeresen antibiotikumot szedni?

Van bármilyen más tünete, például fájdalom vagy kellemetlen érzés?

Használ új tisztálkodási szereket vagy illatosított termékeket?

dec. 17. 21:43
 2/18 A kérdező kommentje:

A gombás fertőzés kizárva,a héten kaptam meg a HVT eredményeket,viszont ezt írták:

Gyér lactobacillus flóra mellett gyér vegyes baktériumflóra látható

Ez mit jelenthet?

Nincs viszketés,égő érzés,viszont az alhasam puffadt,fáj, menstruàcióm gyengébb volt az utóbbi 2hónapban,gyakori vizelés is volt

Elég sok antibiotikumot szedtem az utóbbi időben,de szedtem mellette probiotikumot is

Nőgyógyàsz szervi elváltozást nem látott,de ez az alhasi nyomó,tompa fájdalom,puffadás szörnyen megnehezíti a mindennapokat

dec. 17. 22:18
 3/18 A kérdező kommentje:
Holnap kellene megjönnie,de már az előző ciklusban is tapasztaltam ezt az édeskés szagú,bővebb folyást
dec. 17. 22:19
 4/18 anonim ***** válasza:
A "gyér lactobacillus flóra mellett gyér vegyes baktériumflóra" azt jelzi, hogy a hüvelyben alacsony a jótékony Lactobacillus baktériumok száma, ami a hüvelyi mikroflóra egyensúlyának felborulását jelenti. Ez növelheti a fertőzések kockázatát, különösen, ha antibiotikumokat szedett, amelyek károsíthatják a normál baktériumflórát. Az alhasi fájdalom és puffadás hátterében állhat a mikroflóra egyensúlyának felborulása, de további vizsgálatok szükségesek a pontosításhoz.
dec. 17. 22:22
 5/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a választ!

Lactinellet használtam a hónapban,elvileg havi egyet jó elhasználni

dec. 17. 22:25
 6/18 anonim ***** válasza:
Helyes, a Lactinelle használata segíthet a hüvelyi mikroflóra egyensúlyának helyreállításában.
dec. 17. 22:29
 7/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors választ!

Még egy utolsó kérdés-ha béta hcg vérvétel eredménye <2,ott 100%-ban kizárható a terhesség?

dec. 17. 22:35
 8/18 anonim ***** válasza:
béta hCG vervizsgalat amely kevesebb mint 2 mIU/mL, altalabna azt jelzi, hogy nincs terhesseg. Azonban nem lehet 100%os bizonyosaggal kizarni a terhesseget, ezert ha a terhesség gyanuja fennal es ugy erzed, javasoltak a tovabbi vizsgalatok
dec. 17. 22:40
 9/18 A kérdező kommentje:
Lehet terhesség anélkül,hogy a vérben lenne hcg?
dec. 17. 22:43
 10/18 anonim ***** válasza:
Terhesseg altalaban nem lehetseges kimutathato hCG szint nelkul, mivel a hCG a terhesseg korai szakaszaban termelodik. Ritka esetekben elofordulhat, hogy a hCG szint meg nem erte el a kimutathatosagi kuszobot, de ezek az esetek nem gyakoriak.
dec. 17. 22:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!