Az orvosom felírta a dienille nevu gyógyszert és azt mondta hogy akkor vegyem be az első tabit ha megjött. Egy pénteki napon jött meg így nem az elsővel kezdtem (hétfői), hanem a péntekit vettem be először, mivel az aktuális napnak megfelelően kell elkezdeni szedni. Így az lenne a kerdesem, hogy a maradék 4 tabit (hétfő, kedd,szerda,csütörtök) akkor kell beszednem ha a többi 17 tabit bevettem és utána az első 4-et? Úgy jön ki a 21 nap. Majd ezután 7 nap szünet.
Mindegy, a lényeg, hogy ne maradjon ki egy nap sem.
dec. 7. 22:56
2/5 anonim válasza:
Jesszus, nagy butaságot csináltál! Amikor megjött, az első tablettát kellett volna bevenned, függetlenül, hogy az milyen napra esik, a szedést megelőzően nincs hétfői meg pénteki tabi… Neked megjött pénteken, a péntek lett volna a kezdőnapod, azaz 4 hetente pénteken kezdted volna mindig az új levelet. Az azonos sorba tartozó tabletták azonos hatóanyagot tartalmaznak, de te most azt csináltad, hogy azt a sort csak részlegesen vetted be, és áttértél a következő sorra. Hol tartasz most a szedésben, hanyadik sornál? Nekem azt sugallja a kérdés, hogy már előrehaladottabb vagy, ebben az esetben konzultálnék nőgyógyásszal. Ha esetleg még az első sornál, akkor könnyen orvosolható. És szexelni szexeltél azóta más védekezési mód nélkül? Mert helytelen szedés esetén igencsak van kockázata a terhességnek.
dec. 8. 07:48
3/5 anonim válasza:
Utolsó: Ha baromira fingod sincs róla, minek okoskodsz bele?
Teljesen jól szedte be. A Dienille egyébként is egyfázisú tabletta, minden szemben pont ugyanaz van, marhára mindegy, milyej sorrendbe veszi be.
Azért kell úgy szedni, ahogy ő csinálta, hogy ne rontsa el a szedést, mindig lássa, hogy aznap bevette-e. Tehát ha pénteken kezdte, akkor nyilván a péntek felirat alattit kell beszednie...és igen, körbe kell szedni, azaz a végén az első kimaradt 4 szemet kell bevenni.
dec. 8. 10:40
4/5 anonim válasza:
3: Egy kicsit visszavehetnél, én nem támadtalak téged. Van „fingom” a témáról, de nem ismerem az összes fogamzásgátlót, így azt hittem, az övé is a nagy többséghez tartozik, mint amit anno én szedtem (amit le is írtam, hogy működik). A válaszom akkor sztornó, bocs a kérdezőtől, az viszont továbbra is fontos lenne, hogy elolvassa az ember a saját gyógyszerének a tájékoztatóját, és ha ennek ellenére sem biztos a szedés mikéntjében, akkor a dokit megkérdezni ajánlottabb, mint a GYK-t, mert nem cukorkáról van szó, ill. most az én korábbi válaszom is bizonyítja, jóindulattal is kaphat fals infót.
dec. 8. 11:24
5/5 anonim válasza:
A dianillenel mindegy, melyik szemet veszi be, ugyanaz végig a ható anyag.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!