Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mell csomóval sebészet?

Mell csomóval sebészet?

Figyelt kérdés

Nőgyógyászatot hívtam, mondták ott nem foglalkoznak a mellemmel

Kérjek időpontot sebészetre.

Kértem is, mondták ott majd megnézik ha gyanúsnak látják elküldenek vizsgálatra

Tényleg foglalkoznak ott mell csomóval? Mert amikor anyukámnak volt idén, elküldték sebészetről hogy nem is oda tartozik.

Ők ha bajom van azonnal àtküldenek vajon ultrahangra?

20 éves vagyok egyébként, több kemény csomót is felfedeztem de mensi előtt vagyok. Félek nagyon hogy komoly a baj :(

nov. 25. 15:40
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

10#

Milyen gyorsan kaptatok időpontot oda?

Sokat kellett várni?

nov. 25. 15:53
 12/25 Ypszilon1980 ***** válasza:
Háziorvos nem tudom adhat-e beutalót emlő UH-ra, de ez mindenképpen szakorvosi hatáskör, de szeretnek lepattintani ilyen eseteket. Ha a mellben lévő csomó nem a nőgyógyász hatásköre, akkor mi? Mammográfiára 20 évesen szerintem nem fogsz tudni menni. Nekem az az érzésem, hogy ebben a sztoriban valami nem kerek, nem is hallottam még olyat, hogy egy nő el akar menni a nőgyógyászhoz akármi miatt is és nem engedik, hogy odamenjen.
nov. 25. 16:03
 13/25 anonim ***** válasza:

Ypszilon

A mellben lévő csomó a sebész hataskore. Egészségügyiskent tudhatnad. Vagy szerinted ha férfi talal a melleben csomót, a nőgyógyász illetekes?

nov. 25. 16:07
 14/25 A kérdező kommentje:

12#

Hidd el hogy akárhova is kapnék időpontot jelenleg rohannék olyan félelem van bennem

De aztmondták ők nem foglalkoznak ezzel, nem a hatáskörük a sebészetre tartozik onnan meg tovább küldenek ha akarnak

nov. 25. 16:11
 15/25 A kérdező kommentje:

13. Igazàból szerintem az én koromból kiindulva a Mell ultrahang a hatásköre.

Anyumnak már a mammogràfia volt.

De gondolom elsőnek sebész ha úgy gondolja akkor elküld máshova

nov. 25. 16:13
 16/25 anonim ***** válasza:
100%

20 évesen azért nyilván nem mellrák, pláne, ha többet csomót is tapintasz, tehát tök felesleges hanyatt-homlok időpont nélkül verni az ajtót bárhol is. Plusz ha menzesz előtt vagy, akkor idegroham helyett menzesz után újra át kellene tapintani...Egyébként a helyes sorrend: nőgyógyászat vagy háziorvos, ott adnak egy beutalót emlő UH-ra, ha olyannak tűnik az elváltozás, akkor a biopsziát vagy a radiológián, vagy a patológián csinálják (helyfüggő). Ha szövettan szerint el kell távolítani, akkor pedig sebészeten operálják.

Célszerű a háziorvosnál kezdeni, mert hozzá egyszerűbb bejutni.

nov. 25. 17:06
 17/25 A kérdező kommentje:

16#

Ugyanez volt a fejemben.

Én nem tudom hogy alapból normál állapotban milyenek a melleim hisz 20 évesen most elsőnek tartottam önvizsgálatot.

És kérdeztem másokat ne e várjam meg ameddig megjön? És utána nézzem.

De rám ijesztettek hogy azonnal mihamarabb menjek orvoshoz amilyen gyorsan csak tudok.

Késik is, 6nap késéssel teszteltem akkor, negatív lett terhes nem vagyok

De ahogy telnek a napok, egyre több a csomó.

nov. 25. 18:15
 18/25 A kérdező kommentje:

És nemtudom létezik e ilyen, de a melleim megduzzadva

És konkrét tej szaguk van 😳 nem jön belőlük váladék és 1nap többször fürdők emiatt mert mindig ezt érzem de ugyanolyan

nov. 25. 18:17
 19/25 anonim ***** válasza:
46%
Akkor nyilván nem tumor, hanem szimplán hormonális változás. Nyugodj meg, és menzesz után tapintsd át megint. Egyébként a mirigyek mindig tapithatóak, tehát "üres" sose lesz a melled.
nov. 25. 18:18
 20/25 A kérdező kommentje:

Hmm lehet. 10 e óta vannak ezek a csomók 15-ére vártam ugye csak híre sincs

Köszi a tanácsokat!

nov. 25. 18:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!