Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Ebből lehet később nagyobb baj?

Ebből lehet később nagyobb baj?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tegnap voltam nőgyógyásznál méhszájseb miatt. Fél éve voltam államiban, onnan elhajtottak mondván, hogy tök normális, hogy fáj és olykor vérzik a méhszájsebem. Tegnap az orvos nagyon kedves és alapos volt. Le lett ecsetelve a méhszájsebem, írt fel valami kúpot is valamint vérvételt is kért. Az ultrahangon kiderült, hogy nagy valószínűséggel adenomiózisom van, azt mondta, hogy hanyagoljam el a tejet, tej termékeket valamint a glutént. Citológiai eredményem 2 hét múlva lesz, első kérdésem az lenne, hogy ott pontosan mit néznek? Másik pedig, hogy később lehet majd gyerekem? Olvastam, hogy adenomiózissal nagyon nehézkes a teherbeesés. Valamint lehetett-e a kiváltó ok az egy évvel ezelőtti terhességmegszakításom? Szépen megkérek mindenkit ezért ne kezdjen el szidni/kioktatni hozzászólásokban:).

Utolsó kérdésem pedig az lenne, hogyha betartom, hogy nem eszek tejterméket meg glutént az mennyire fog segíteni? Persze néha biztos befog csúszni, de minél jobban próbálok majd rá odafigyelni.

21 éves lány vagyok.

A válaszokat előre is köszönöm! Szép napot nektek!😚

okt. 17. 08:24
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Persze néha biztos befog csúszni - vagy tartod a diétát, vagy nem.

Olyan nincs, hogy néha befog csúszni... az akkor nem diéta.

okt. 17. 10:02
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Cytológiai vizsgálat során a méhszáj/méhnyak hámjából vesznek mintát és ezt vizsgálják. Elsősorban daganat szempontjából, de a vizsgálat során, a mintából azt is látni lehet, hogy van-e gyulladás azon a területen, vannak-e benne kórokozók (baktérium, gomba, stb.). Az adenomiózis mellett nehezebb teherbe esni és a terhesség kihordása is nehezebb lehet, de nem lehetetlen. Terhességmegszakítás okozhatja, de messze nem biztos, hogy attól van. Létezik olyan, hogy endometriozis diéta (az adenomiozis is az lényegében), nézz utána a neten!
okt. 17. 10:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!