Alacsony ösztradiol szint okozhat évekig tartó depressziót?
És ha igen, hogyan tovább? Mit mondjak a háziorvosomnak, hogy biztos komolyan vegyen? Pszichológushoz nem akarok menni, mert ez nem lelki eredetű, így nem hiszem, hogy célra vezetne, de mondjátok, ha tévedek.
2016-ban és 2022-ben alacsony volt az ösztradiol szintem, de igazából a pajzsmirigy hormonok miatt volt mindkét vérvétel, így ezzel akkor nem is foglalkoztak, nem is említették, csak a papíron láttam, hogy nem jó az érték. Mostanában nem voltam vérvételen, csak elkezdtem rajta gondolkodni, hogy emiatt lehet-e minden.
Köszi a választ. Majd ha hazaérek, átbogarászom jobban a régi leleteket.
A fentieken kívül még arra emlékszem, hogy a TSH volt magas és PCOS-em is van elvileg, bár utóbbiról nem kaptam papírt (vagy csak elvesztettem). Annyit mondott a nőgyógyász rá, hogy menjek vissza, ha teherbe akarok esni... A TSH meg az utolsó vérvételen normális volt (előtte kétszer túl magas volt), arra pedig azt mondták, hogy szedjek szelént és télen D vitamint. A szelént szedegetem amikor eszembe jut, de akkor majd veszek D vitamint is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!