Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mitől lehet folyton hüvelygyul...

Mitől lehet folyton hüvelygyulladásom, gombás fertőzésem?

Figyelt kérdés

kb. 2 éve folyamatosan járok vissza a nődokihoz (de már nem is egynél voltam). Először strandolás után jelentkezett, kaptam kúpot. Azt hittem, h ettől elmúlik. De már 2 éve kb. 3 havonta mindig a nőgyógyásznál kötök ki. Először gombás fertőzés, az elmúlik, legutóbb amikor voltam, pedig már a méhszáj volt gyulladásban. Már nagyon belefáradtam, h sosem gyógyulok ki belőle. A szex is "fájdalmas" a behatolás is (egyik doki szerint, mert szűk a hüvelyem, a másik doki szerint ez hülyeség, mert az tágul és rugalmas, pedig nedves vagyok), utána viszkető csípő érzés.. Volt már vki így? Esetleg vmi homeopátiás gyógyszer, mert nem tudom, h létezik-e még olyan hüvelykúp, vagy krém, amit nekem még nem írtak volna fel. (meg egyébként a páromnak is írt fel egyúttal, de neki nem is voltak tünetei.)

nagyon el vagyok keseredve és azért is rosszul érzem magam, mert tudom, h nagyon odafigyelek az intim területek tiszán tartására is... :( Nem tudom mit tehetnék még...

2009. jan. 7. 17:37
 1/7 anonim ***** válasza:

Én 15 évig kínlódtam klf. hüvelyi fertőzésekkel. Végül egy kb. 6 hetes candida diéta segített, annak ellenére, hogy soha nem volt gombám, de alapvetően minden káros baci ugyanazt szereti. 2 éve kb. pont ilyenkor kezdtem és azóta nem volt semmi problémám, pedig előtte szinte meg sem szűnt a bajom a folyamatos antibiotikumozás hatására sem. A diétán kívül használtam lactobacylusos (tejsav) irrigálót, kúpot, azóta is néha-néha csinálok egy kúrát és probiotikumot szedtem és szedek azóta is. A cukrot és fehér lisztet lehetőség szerint máig kerülöm, bármit veszek, muszály az apró betűs összetevőket elolvasgatnom, mert cukor még a felvágottak nagy részében is van és a káros baktériumok ezeket imádják. Nem könnyű a szigorú diéta, de megéri.

Ezeket olvasd el és megérted, hogy miért nem volt hatásos az orvosi kezelés:

[link]

[link]

[link]

És biztosan találsz más hasznos oldalakat is. Drukkolok, hogy sikerüljön, mert szörnyű ezekkel a tünetekkel szenvedni.

A másik fontos, hogy a párodat egy urológus tenyésztés alapján kezelje ki, amíg nem lesz negatív az eredménye. Nem nagyon szeretik a tenyésztést megcsináltatni, de egy privát rendelésen biztosan sikerül kierőszakolni.

2009. jan. 7. 19:00
 2/7 anonim ***** válasza:
Az orvosod ne mondja rá,hogy gombás fertőzés.Vegyen kenetet és aszerint kuráljon.Én sokat szenvedtem hüvely gombával.Fontos,hogy a párod is kilegyen kezelve.A nőgyógyász irhat fel neki is gyógyszert,és kenőcsőt.Fontos,hogy a fehérneműd mindig legyen fertőtlenitve és a törölköződ.Figyeld,hogy mindig töröld magad szárazra.Használhatsz imtim mosakodógélt,vannak tusfürdők és szappanok,melyek befolyásolják a normál ph-át.Pusztitják a normál baktériumot.Szedjél vitaminokat,erősitsd az immunrendszered.Antibiotikum szedésekor emlits meg,hogy hajlamos vagy gombás fertőzésre.Hirtelen ennyi jutott eszembe.
2009. jan. 7. 19:33
 3/7 anonim ***** válasza:
Előző vagyok.Nekem volt olyan,hogy viszkettem és gomba miatt kezeltek nem mult el.Vettek kenetet és kiderült,hogy bakteriális fertőzésem van.
2009. jan. 7. 19:36
 4/7 A kérdező kommentje:

hát köszönöm a legelső kommentet, lehet hogy én is ide jutok majd...Egyébként mindig kenetet vett a doki és aszerint kaptam a gyógyszert, krémet, kúpot..szárazra törlés, mosakodógél, minden van. pH-t is mindig megnézni, de most az is normális volt.

gombából úgy tűnik kikezelt, de most ez a gyulladásos méhnyak aggaszt..

szeretném ha már végre egyszer úgy szeretkezhetnék a barátommal, h nem fáj semmi és minden klappol. Már nem is emlékszem az milyen volt :)

Köszönöm a hozzászólásokat!

2009. jan. 7. 19:54
 5/7 anonim ***** válasza:
Én is évekig bajlódtam vele, de már elmúlt. Lehet a túlzott tisztálkodás is az oka ám!!!!!!!!! Pl nem szabad a szükségesnél többször hüvelyt öblögetni, ne használj illatosított betéteket, egy darabig kerüld a tamponhasználatot, és az intim mosakodószer ne kerüljön a hüvelyedbe, csak kívülről mosd magadat. Ez mind-mind fontos.
2009. jan. 7. 19:55
 6/7 A kérdező kommentje:

azért jó, h nem csak én vagyok az egyedül szerencsétlen. Egyébként az öblögetésnek én sem vagyok híve, csak amikor a doki javasolta, h kamillás irrigálást csináljak, akkor alkalmaztam.

tampont már elfelejtettem több, mint 1 éve...

de melegfürdőzni szeretek, ebből akkor visszaveszek!

2009. jan. 7. 20:14
 7/7 anonim ***** válasza:
Szia, utóbbi válaszoló vagyok. Körbekérdeztem barátnőknél, egyik mesélte hogy sokáig gumit használtak a párjával, és utána mikor áttértek gyógyszerre a hüvelye begyulladt a spermától (ellentétes a kémhatása a hüvely kémhatásához képest). Na ez lehet hogy fura, de van benne valami, nekem is volt hasonló gondom, még a szexuális élet kezdetén. Aztán pár hónap alatt elmúlt. Nem lehet, hogy esetleg ez is az oka?
2009. jan. 7. 23:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!